Cauti un pavator in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Meseria de pavator este practicata de muncitori calificati si presupune executia diferitor tipuri de pavaje pentru drumuri, parcari, trotuar sau alte platforme. Printre principalele materiale cu care echipele de pavatori lucreaza se numara: betonul, asfaltul, pavelele, dalele si piatra naturala. Serviciile oferite de pavatori cuprind, printre altele:

  • Pregatirea suprafetelor suport in vederea pavarii;
  • Intretinerea si repararea pavajelor existente;
  • Montarea bordurilor pentru trotuare;
  • Montarea diferitor tipuri de dale si pavele; 
  • Turnarea asfaltului sau a betonului.

In cea mai mare parte a timpului, lucrarile de pavare presupun munca fizica. Cu toate acestea, pavatorii pot opera de asemenea utilaje specifice meseriei (cum ar fi, de exemplu, placile compactoare).

Solicita oferte in mod gratuit
pavator

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de pavatori.

Ne ocupam noi de gasirea unui pavator.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la pavatori verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un pavator?

Ce calificari trebuie sa detina un pavator?

In cea mai mare parte, pavajele presupun munca manuala si nu necesita cunostinte tehnice aprofundate. Astfel, echipele de pavatori sunt adesea formate din personal mix, atat pavatori calificati, cat si muncitori necalificati care asista in diferite etape ale lucrarii. Cu toate acestea, meseria propriu-zisa de pavator este calificata.

Pentru a obtine calificarea de pavator, un lucrator trebuie sa demonstreze ca detine atat abilitati practice, cat si abilitati teoretice in domeniul pavajelor. Astfel, in urma sustinerii unui examen teoretic si practic, lucratorii pot obtine un certificat de calificare emis chiar de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Asadar, din punct de vedere al calificarii, pavatorii profesionisti trebuie sa detina cel putin un certificat de calificare in meseria de pavator. In plus, pavatorii pot dobandi multiple calificari, care sa le permita operarea diferitor utilaje specifice (de exemplu, masinist sau operator utilaje).

Ce abilitati trebuie sa aiba un pavator experimentat?

Un pavator cu experienta inspira incredere nu prin numarul de ani de practica in domeniul pavajelor, ci prin numarul de lucrari pe care le-a finalizat cu succes. In plus, pavatorii experimentati ofera clientilor mai multe avantaje.

In primul rand, acestia detin cunostintele necesare pentru a executa corect lucrarile. In al doilea rand, pavatorii profesionisti tind sa lucreze mai eficient si intr-un timp mult mai scurt. Toate acestea, insa, se datoreaza unui set de abilitati deprinse odata cu experienta.

Printre principalele abilitati care recomanda un pavator profesionist se numara: cunoasterea materialelor, a uneltelor si a metodelor de lucru moderne, cunostinte de baza in domeniul matematicii, dar si abilitatii de a citi si pune in practica un proiect tehnic.

Cat costa serviciile unui pavator profesionist?

Pentru a calcula costurile pentru manopera executata de un pavator profesionist, trebuie sa aveti in vedere mai multe variabile. In primul rand, tipul pavajului pe care il planuiti influenteaza in mod direct tariful perceput pe metrul patrat executat. De exemplu, realizarea unui drum betonat este un proiect mai putin complex, comparativ cu realizarea unui pavaj din piatra naturala.

Implicit, si pretul in cazul drumului betonat va fi mai mic.
In al doilea rand, un factor generic care influenteaza pretul si este aplicabil de regula tuturor lucrarilor de constructie, este complexitatea generala a proiectului. Aceasta se refera la orice particularitate (sau cerinta din partea dumneavoastra) care ar putea ingreuna lucrarile de pavare.

Asadar, avand in vedere toate variabilele in functie de care se calculeaza pretul pentru manopera, cea mai indicata abordare pentru a afla cu exactitate cat va va costa proiectul de pavare este sa luati de la bun inceput legatura cu o echipa de pavatori.

Cum putem obtine cea mai buna oferta de pret de la o echipa de pavatori profesionisti?

Preturile practicate de echipele de pavatori fluctueaza adesea si variaza de la o echipa la alta, in functie de facilitatile oferite de fiecare echipa in parte. De exemplu, echipele experimentate, care ofera servicii complete si de calitate pot practica tarife mai mari decat echipele formate din pavatori incepatori.

Cu toate acestea, preturile mai mari nu asigura implicit si o lucrare de calitate. Din contra, foarte multe echipe neprofesioniste practica tarife mult prea mari si care nu pot fi justificate. Asadar, obtinerea celei mai bune oferte de la un pavator profesionist nu ar trebui sa se refere la cel mai mic pret, ci la cel mai bun raport calitate pret.

Pentru aceasta, specialistii propun sa nu semnati un contract cu prima echipa contactata. In schimb, cel mai indicat mod de abordare este de a lua legatura cu cat mai multe echipe, carora sa le furnizati date despre proiectul dumneavoastra si sa le solicitati o oferta scrisa. Mai mult decat atat, cereti-le acestora ca oferta sa fie repartizata pe lucrari, iar preturile sa fie exprimate pe metri patrati.

De ce este important sa lucram cu pavatori profesionisti si ce garantii ofera acestia?

In primul rand, se cere definirea unui pavator profesionist. Prin profesionisti, ne referim de regula la pavatorii calificati, care lucreaza sub o forma juridica legala, dar si care respecta termenii contractuali conveniti.

Intr-o oarecare masura, definitia pavatorului profesionist acopera cel putin o parte a raspunsului. Motivul principal pentru care ar trebui sa lucram doar cu echipe de pavatori profesionisti este ca acestea isi asuma contractual anumite responsabilitati. Implicit, neindeplinirea termenilor poate conduce la desfacerea contractului sau ii poate obliga pe acestia sa ofere clientului anumite compensatii.

In plus, contractul in sine reprezinta o garantie a faptului ca lucrarea executata va fi una rezistenta si de calitate. De regula, perioada de garantie este prevazuta in contract. Asadar, inainte de a semna actele premergatoare demararii lucrarilor, asigurati-va ca aspectele convenite verbal cu constructorul sunt de asemenea cuprinse in contractul scris.

Cum ne asiguram ca am ales un pavator profesionist?

In era comunicarii, depistarea impostorilor este relativ facila. In principiu, cel mai simplu mod de a descoperi informatii cu privire la un pavator, inainte de a semna un contract cu acesta, este printr-o simpla cautare pe internet.

Mai mult decat atat, in prezent exista mai multe platforme dedicate profesionistilor in domeniul constructiilor si care faciliteaza comunicarea cu acestia. In plus, aceste platforme sisteaza de regula colaborarile cu profesionisti pentru care au primit feedback negativ dovedit.

Asadar, daca ati identificat un profesionist pe o platforma dedicata, acesta ar putea fi un prim semn de incredere. Cu toate acestea, nu trebuie sa va limitati la atat si este recomandat sa cautati cat mai multe informatii online cu privire la un profesionist, inainte de a semna un contract cu acesta.