Cauti un parchetar in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Termenul de parchetar se refera generic la lucratorii specializati in intretinerea, repararea, reconditionarea si montarea pardoselilor din lemn. Asadar, principalele materiale cu care parchetarii lucreaza sunt parchetul din lemn masiv, parchetul laminat, dusumeaua, dar si platformele de tip decking pentru terase. Printre seriviciile oferite de echipele de parchetari, se numara si:

  • Consiliere in vederea alegerii materialelor potrivite;
  • Demontarea vechilor materiale de pe pardoseala;
  • Montarea solutiilor de izolatie sub pardoseli;
  • Montarea diferitor tipuri de pardoseli din lemn;
  • Raschetarea si lacuirea parchetului si a dusumelei din lemn masiv.

Solicita oferte in mod gratuit
parchetar

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de parchetari.

Ne ocupam noi de gasirea unui parchetar.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la parchetari verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un parchetar?

Ce calificari trebuie sa detina un parchetar pentru a profesa meseria?

Avand in vedere ca materialul brut cu care lucreaza parchetarii este lemnul, de cele mai multe ori calificarea acestora este multipla. In primul rand, acestia trebuie sa detina cunostinte generale despre tipurile de lemn si proprietatile acestora. In al doilea rand, parchetarii trebuie sa poata prelucra (intr-o anumita masura) elementele de lemn ale pardoselii. Si nu in ultimul rand, parchetarul trebuie sa cunoasca principiile de montaj pardoseli din lemn.

Astfel, lucratorii care monteaza parchet sau alte tipuri de pardoseli din lemn detin adesea o tripla calificare, respectiv: dulgher – tamplar – parchetar. Certificatul de calificare se obtine in urma sustinerii unui examen in fata unei comisii de specialisti, este emis de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si este recunoscut la nivel european.

Ce abilitati trebuie sa detina un parchetar pentru a garanta calitatea lucrarilor?

Calificarea este obligatorie pentru practicarea meseriei. Aceasta, insa, nu garanteaza nimanui faptul ca un parchetar calificat detine implicit si cunostintele necesare pentru executia unei lucrari de calitate. Asadar, atunci cand angajati un parchetar, asigurati-va ca acesta:

  • Cunoaste proprietatile materialelor:  Solicitati-i acestuia parerea cu privire la diverse materiale din lemn. Raspunsurile lui ar trebui sa fie prompte si documentate;
  • Intelege si poate executa proiectul tehnic: Un parchetar profesionist trebuie sa poata lucra in conformitate cu proiectul redactat de catre arhitect;
  • Poate efectua calcule matematice simple: Nu in ultimul rand, parchetarii trebuie sa detina cunostinte de baza de geometrie si aritmetica.

Cat costa serviciile unui parchetar profesionist?

Pentru a calcula costul cu manopera unui parchetar, trebuie sa aveti in vedere mai multi factori. In primul rand, tipul materialului cu care acesta va lucra influenteaza in mod direct pretul. De exemplu, montarea parchetului laminat costa mai putin, multumita sistemului intuitiv de fixare, dar si a dimensiunii placilor. Pe de alta parte, montarea parchetului din lemn masiv costa mai mult, deoarece elementele sunt mai mici, dar si pentru ca parchetul din lemn masiv necesita raschetare si lacuire.

Asadar, pentru a calcula costurile cu manopera de montaj parchet, cea mai buna varianta este aceea de a contracta direct un parchetar profesionist. Acesta va putea analiza proiectul si va va oferta in functie de propriile cerinte.
Mai mult decat atat, specialistii va recomanda sa luati legatura cu mai multe echipe inainte de a va decide cu privire la cea cu care veti colabora. Astfel, nu doar ca veti obtine o plaja variata de tarife, dar veti putea, de asemenea, compara ofertele pentru a o alege pe cea mai potrivita.

De ce sa alegem intotdeauna parchetari calificati?

Din nefericire, piata persoanelor care ofera servicii de montaj parchet si pardoseli din lemn abunda de personal necalificat. In consecinta, din necunostinta de cauza, foarte multe persoane ajung sa colaboreze cu astfel de echipe, pentru ca in final sa constate doua aspecte negative.

Pe de-o parte, echipele de neprofesionisti nu dispun de cunostinte si de echipamente de specialitate. Astfel, calitatea lucrarilor nu se ridica la nivelul asteptarilor beneficiarului. Pe de alta parte, pentru ca aceste echipe nu incheie un contract inainte de demararea lucrarilor, tragerea lor la raspundere este extrem de dificila (si uneori chiar imposibila).
Colaborarea cu un parchetar calificat va fereste, in schimb, de astfel de situatii. In primul rand, parchetarii profesionisti lucreaza doar cu echipamente de calitate, iar experienta dovedita a acestora va poate garanta un rezultat satisfacator. Mai mult decat atat, echipele de parchetari profesionisti ofera chiar garantii reale, stipulate prin contract.

Cum distingem intre un parchetar profesionist si unul neprofesionist?

De regula, diferentele dintre un parchetar profesionist si unul neprofesionist se disting inca de la demararea discutiilor initiale. De exemplu, un parchetar profesionist cunoaste toate aspectele meseriei si nu ofera raspunsuri evazive. Pe de alta parte, parchetarii necalificati tind sa mascheze lipsa cunostintelor prin diferite moduri.

Un alt indiciu este acela ca echipele de parchetari profesionisti tarifeaza corect, insemnand ca nu ofera preturile cele mai mici, dar nici nu supraevalueaza lucrarea solicitand sume exorbitante care nu se justifica. Mai mult, tarifele practicate de parchetarii profesionisti sunt raportate la metru patrat (si nu la lucrare), astfel incat dumneavoastra sa puteti compara cu usurinta mai mult oferte, defalcate pe fiecare lucrare (interventie) in parte.

Parchetarii monteaza doar parchet sau pot monta si alte tipuri de pardoseli?

In principiu, echipele de parchetari sunt specializate strict in montarea pardoselilor din lemn. Acestea pot fi printre altele: parchet din lemn masiv, parchet laminat sau dusumea. In practica, insa, identificam de asemenea echipe polivalente, care lucreaza cu materiale diversificate (inclusiv gresie, marmura, linoleum etc.).

Cu toate acestea, recomandarea specialistilor in domeniul constructiilor este aceea de a alege intotdeauna personal calificat, dedicat lucrarii executate. De exemplu, studiile indica faptul ca un parchetar specializat strict in montarea pardoselilor din lemn este mult mai eficient decat un montator care lucreaza cu diferite materiale. Asdar, exista parchetari care monteaza si alte materiale decat cele din lemn, insa contractarea acestora nu este intotdeauna indicata.