Cauti un montator gips carton in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Dupa cum sugereaza insasi denumirea, un montator gips carton este un lucrator specializat in montarea si realizarea diferitor elemente din gips carton. Cu toate acestea, activitatile montatorilor de gips carton pe santier sunt diversificate si cuprind, printre altele:

  • Efectuarea masuratorilor in vederea decuparii placilor de gips carton;
  • Intretinerea si repararea peretilor si a tavanelor realizare din rigips;
  • Realizarea cadrelor prin asamblarea profilelor pentru gips carton;
  • Finisarea rosturilor (imbinarilor) dintre placile de pe pereti si tavane;
  • Pregatirea suprafetelor suport inainte de montarea placilor de rigips.

Este de mentionat faptul ca, de cele mai multe ori, montarea gipsului carton presupune interventia a cel putin doi montatori profesionisti. Asadar, de regula, aceasta operatiune se realizeaza in echipa si nu individual.

Solicita oferte in mod gratuit
montator gips carton

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de montatori gips carton.

Ne ocupam noi de gasirea unui montator gips carton.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la montatori gips carton verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un montator de gips carton?

Ce calificari si competente trebuie sa detina un montator gips carton?

Pentru a se califica, un montator gips carton trebuie sa demonstreze, in primul rand, ca a dobandit cunostintele necesare montarii rigipsului. In principiu, cunostintele respective se pot deprinde fie prin urmarea unui curs de specialitate, fie prin ucenicie (prin practica pe santier).

Certificatul de calificare propriu-zis, necesar practicarii meseriei de montator de rigips se elibereaza in urma sustinerii unui examen constand dintr-o proba practica si una teoretica. In lipsa certificatului de calificare, un lucrator necalificat poate asista la lucrarile de montaj gips carton doar sub supravegherea unui montator calificat.

Asadar, chiar daca echipa angajata de dumneavoastra are in componenta si lucratori necalificati, asigurati-va, totusi, ca acestia lucreaza sub indrumarea directa a unui montator profesionist de gips carton.

De ce este important sa lucram cu echipe de montatori gips carton calificate?

In domeniul constructiilor, indiferent de lucrarea efectuata, este de preferat intotdeauna contractarea personalului calificat. Pe piata exista, insa, foarte multe echipe care ofera servicii de montaj gips carton, dar care nu dispun de personal calificat.

Spre deosebire de echipele calificate, cele necalificate nu ofera niciun fel de garantie privind calitatea lucrarilor. O echipa de profesionisti va semna intotdeauna un contract inainte de demararea lucrarilor. Termenii stipulati in contract au rolul de a proteja ambele parti.

Astfel, dumneavoastra va veti asuma contractual achitarea serviciilor, iar echipa isi va asuma printre altele mentinerea unui anumit nivel al calitatii. De asemenea, de cele mai multe ori, echipele de muncitori profesionisti ofera o garantie reala, valabila pe un anumit numar de ani de la finalizarea lucrarii.

Cat costa serviciile unui montator gips carton profesionist?

De regula, costurile cu manopera de montaj gips carton reflecta in mod direct calitatea serviciilor. De exemplu, un montator gips carton care practica tarife cu mult sub pretul pietei compenseaza fie pentru lipsa experientei, fie pentru demararea lucrarilor intr-un ritm alert. In ambele cazuri, insa, calitatea lucrarilor va avea de cele mai multe ori de suferit.

Asadar, atunci cand planuiti angajarea unei echipe de montatori gips carton, este de preferat sa nu alegeti in functie de pret, ci in functie de seriozitate. Pentru aceasta, va recomandam sa luati legatura cu cat mai multe echipe si sa le solicitati acestora oferte in scris. Astfel, veti putea compara si alege oferta potrivita in raport cu propriile nevoi.

In ceea ce priveste pretul propriu-zis, acesta variaza in functie de manopera. De exemplu, constructia peretilor portanti costa de regula mai mult decat finisarea zidariei cu gips carton. Pentru a avea, insa, o viziune de ansamblu asupra preturilor, va putem spune ca in prezent acestea variaza intre 40 si 60 de lei pe metru patrat, in functie de complexitate.

Ce trebuie sa stim inainte de a angaja un montator gips carton?

Echipele de montatori gips carton ofera de obicei servicii variate. Asadar, inainte de a lua legatura cu acestia in vederea solicitarii unei oferte de pret, este indicat sa cunoasteti cat mai multe detalii despre proiect. Daca aveti un proiect tehnic de constructie, acesta va ajuta foarte mult in comunicarea cu echipa de montatori.

In caz contrar, incercati sa schitati chiar dumneavoastra in linii mari proiectul pe care urmeaza sa il demarati. In primul rand, stabiliti care sunt nevoile si bugetul de care dispuneti. Treceti apoi la masurarea suprafetelor si continuati cu identificarea materialelor de constructie potrivite si cu stabilirea necesarului de materiale.

Nu in ultimul rand, daca nu dispuneti de timpul necesar pentru a aduna toate aceste informatii, puteti delega aceste atributii chiar montatorului. Pe scurt, solicitati echipei sa trimita un montator gips carton la locatie pentru a stabili toate datele necesare demararii lucrarilor de montaj.

Putem obtine o oferta pentru manopera de montaj gips carton prin telefon?

Da si nu. De cele mai multe ori, chiar si in baza unui proiect tehnic de constructie, calcularea tarifelor poate fi relativ dificila. Cu toate acestea, daca detaliile oferite de catre dumneavoastra corespund cu realitate, estimarea telefonica oferita de catre echipa de montaj gips carton va fi foarte apropiata de oferta finala.

Aveti insa in vedere faptul ca, pentru a identifica toate particularitatile proiectului dumneavoastra, inainte de redactarea ofertei si a contractului, un montator gips carton va trebui sa se deplaseze la locatie, pentru a inspecta fizic santierul.

Poate un montator gips carton sa asiste in vopsirea suprafetelor dupa montaj?

In teorie, responsabilitatea unui montator gips carton se rezuma la montarea rigipsului. In practica, insa, foarte multe echipe de montatori sunt de asemenea specializate si ofera servicii de zugravire.

Cu toate acestea, este indicat sa discutati de la bun inceput cu echipa contractata acest aspect. De asemenea, tineti cont ca anumite tipuri de zugraveli necesita cunostinte de specialitate. De exemplu, vopselele decorative stucco pot fi dificil de aplicat chiar si de catre zugravi profesionisti.