Cauti un invelitor de case in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Un invelitor de case este un lucrator in domeniul constructiilor, specializat in montajul materialelor de invelire a acoperisului. In mod traditional, materialele cu care invelitorii de case lucreaza variaza de la placi ceramice, la metale si chiar diferite pietre naturale. 

De regula, insa, serviciile oferite de acestia nu se limiteaza doar la montarea invelitorii. Printre principalele lucrari efectuate de echipele de invelitori de case, amintim:

  • Montarea sistemelor de izolatie pe acoperis (hidroizolatie, izolatie fonica sau termoizolatie);
  • Instalarea diferitor accesorii pentru acoperis (de exemplu, sistemele pluviale);
  • Intretinerea, curatarea si repararea invelitorii acoperisurilor;
  • Montarea sistemelor de ventilatie pentru acoperis.

In plus, echipele de invelitori de case sunt special instruite pentru a isi insusi notiunile de siguranta si securitate in lucrul la inaltime. Astfel, pe langa uneltele de lucru specifice rolului de invelitor de casa, specialistul trebuie sa poata utiliza echipamentele de siguranta.

Solicita oferte in mod gratuit
invelitor de case

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de invelitori de case.

Ne ocupam noi de gasirea unui invelitor de case.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la invelitori de case verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un invelitor de case?

Ce abilitati si ce certificari trebuie sa detina un invelitor de case?

Un invelitor de case trebuie sa demonstreze mai multe abilitati atribuite, in primul rand, lucrului la inaltime. Acesta trebuie sa aiba un simt al echilibrului foarte dezvoltat, care sa ii permita montarea fara erori a invelitorii pe acoperis.
In al doilea rand, o mare parte a solutiilor de invelire a acoperisului presupun foarte multa rabdare (de exemplu, sindrila de lemn, placile ceramice etc.). Nu in ultimul rand, montatorii de invelitori trebuie sa cunoasca proprietatile materialelor si modul de utilizare al acestora.
Din punct de vedere al certificarii, invelitorii de case trebuie sa detina, in primul rand, un certificat de calificare profesionala, emis de catre A.N.C. Pe langa acesta, personalul firmelor specializate in invelirea acoperisurilor trebuie sa fie constant instruite cu privire la securitatea in lucrul la inaltime.

De ce este important sa angajam o echipa profesionista de invelitori de case?

Principalul motiv pentru care specialistii recomanda angajarea personalului calificat in invelirea acoperisurilor este nivelul calitatii. O echipa profesionista va poate garanta un montaj corect, ferit de probleme pe viitor.
Cu toate acestea, date fiind riscurile generate de lucrul la inaltime, angajarea unei echipe de profesionisti va ajuta, de asemenea, din punct de vedere al responsabilitatii. Astfel, intreaga responsabilitate pentru implementarea in siguranta a proiectului este delegata direct catre firma de constructii.
Nu in ultimul rand, angajarea unei echipe de profesionisti va garanteaza ca toti termenii conveniti (inclusiv cei legati de termenul de predare al lucrarilor sau oferta finala de pret) vor fi respectati, conform contractului semnat de ambele parti.

Cat costa serviciile unui invelitor de case calificat?

Invelirea casei poate avea foarte multe variabile. Asadar, pretul cu manopera difera de regula de la un proiect la altul. De exemplu, montarea unui acoperis din tabla faltuita are un nivel de dificultate scazut si, implicit, manopera este mai ieftina. Prin comparatie, deoarece placile din tigla ceramica (sau cea din beton) sunt mai grele si mai mici, manopera presupune mai multa munca; astfel, pretul este mai mare.
Asadar, daca doriti sa stiti cu exactitate cat va vor costa serviciile de invelire a acoperisului, va recomandam sa luati legatura cu mai multe echipe de invelitori de case. Mai mult decat atat, obtinand mai multe oferte, le veti putea compara si veti putea identifica echipa potrivita in raport cu nevoile si propriul buget.

Ce trebuie sa stim pentru a obtine o oferta de pret?

In principiu, pentru a obtine o oferta de pret de la un invelitor de case, este indicat sa cunoasteti cat mai multe date legate de proiectul dumneavoastra. In mod ideal, daca detineti proiectul tehnic de constructie, este recomandat sa il oferiti odata cu solicitarea ofertei, pentru a eficientiza comunicarea si pentru a obtine mai rapid o oferta cat mai apropiata de realitate.
Totusi, daca nu dispuneti de un proiect, este indicat sa puneti la dispozitia firmei de constructii, cel putin urmatoarele informatii: tipul lucrarii (constructie noua sau renovare), dimensiunea acoperisului, forma si numarul de ape, tipul invelitorii, precum si orice alte detalii pe care le considerati relevante.

Ce tip de materiale pot fi utilizate pentru invelirea acoperisului?

Spre deosebire de un tiglar sau de un tinichigiu, un invelitor de case trebuie sa cunoasca particularitatile de montare a tuturor materialelor disponibile pe piata (utilizate pentru invelirea casei). De asemenea, acesta trebuie sa poata lucra deopotriva cu materiale de izolatie pentru acoperisuri.
Printre principalele solutii de invelire a casei disponibile in prezent se numara: tigla ceramica, tigla metalica, tabla faltuita, tabla cutata etc.
Asadar, echipele de invelitori de acoperis lucreaza de obicei atat cu materiale metalice, cat si cu tigla ceramica, metalica, pietre naturale si chiar sindrila bituminoasa sau de lemn. Cu toate acestea, inainte de a angaja o anumita echipa, asigurati-va ca acestia sunt confortabili cu materialul ales de dumneavoastra si ca va pot garanta o lucrare de calitate.

Ce trebuie sa stim despre echipa de invelitori de case?

Inainte de a angaja o firma specializata in invelirea caselor, este indicat sa solicitati acestora cat mai multe informatii cu privire la serviciile oferite si incluse in pret. De exemplu, o practica foarte des intalnita la invelitorii neprofesionisti este aceea de a propune clientului un pret initial mai mic, dar care nu include toate serviciile de care acesta are nevoie.
In consecinta, specialistii recomanda ca inainte de a selecta o anumita echipa, sa solicitati acestora date despre lucrarile precedente, precum si garantii stipulate in contract.
Mai mult decat atat, daca este cu putinta, luati legatura cu clientii precedenti si cereti acestora opinii si pareri despre echipa. Astfel, veti avea oportunitatea de a obtine pareri obiective si reale.