Gasesti rapid pe Reformex.
Inginerii constructori pot sa realizeze servicii specifice verificarii a diverse tipuri de lucrari. Astfel un inspector constructii este acel inginer care are cunostintele necesare si capacitatea de a observa si decide daca lucrarile si instalatiile executate si montate conform cu proiectul. Activitatea acestor inspectori constructii reprezinta o masura obligatorie pentru ca siguranta cladirilor civile sau a celor industriale s fie reala. Intre activitatile generale pe care un inspector constructii le realizeaza vom observa:
- Va lua decizii si va gasi solutia optima pentru rezolvarea problemelor din activitatile de constructii, analizand si evaluand informatiile din teren.
- Foloseste toate mijloacele de comunicare cu superiorii si subordonatii, accesand metiode de comunicare moderna, sau prin intalniri directe.
- Se preocupa pentru a gasi in timp util toate informatiile necesare baznadu-se pe informarea directa in santier, sau prin resurse IT.
- Obtine din surse autorizate documentatii sau intructiuni de montaj pe care le distribuie tehnicienilor pentru construirea sau asambalarea corecta a anumitor echipamente sau parti de constructie.
Cum procedezi cand alegi profesionistul?
Oferi detalii despre proiect
Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.
Primesti mai multe oferte
Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.
Alegi profesionistul ideal
Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.
Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!
Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.
Nu ai timp sa cauti?
Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de inspectori constructii.
Ne ocupam noi de gasirea unui inspector constructii.
Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.
Salveaza timpul petrecut cu cautarea.
Vei primi oferte de la inspectori constructii verificati de REFORMEX.
Ce iti recomandam cand alegi un inspector in constructii?
Ce nivel si tip de comunicare foloseste un inspector constructii?
Interactiunea dintre un inspector constructii si persoanele cu care lucreaza trebuie sa atinga un nivel foarte bun. Comunicarea clara si verificarea faptului ca informatiile sunt primite si intelese corect sunt chestiuni care asigura de indeplinirea sarcinilor sale. Urmatorul set de metode de comunicare este absolut necesar de pus in practica de catre cei care lucreaza ca inspectori constructii.
- Comunicarea prin telefon se face de fiecare data cand nu este necesara prezenta fizica la fata locului.
- Trimiterea de mesaje electronice prin e-mail sau SMS reduce timpul de deplasare si permite folosirea informatiilor de catre tehnicieni direct pe ecranele dispozitivlor mobile.
- Discutiile punctuale directe, fata in fata, sunt de regula cele mai clare si cu impact rapid asupra activitatii si rezultatului care se va obtine.
- Convocarea de sedinte de lucru pentru prezentarea observatiilor si solutiilor de rezolvare a neconcordantelor constatate in urma verificarilor in santier.
- Folosirea oricarui tip de metoda de comunicare prezentata pentru a tine sub control activitatea si legatura cu managerul de proiect.
Ce abilitati trebuie sa detina un inspector constuctii?
Desi s-ar putea crede ca un inspector cosntructii este abilitat sa realizeze verificari la orice constructie, nu este asa. Exista inspectori constructii specializati pentru evaluari de cladiri civile si inspectori constructii cu experienta pentru cladiri industriale. Ambele specializari vor trebui sa aiba la baza abilitati comune care se refera la:
- Intuitia, bazata pe cunostinte solide, in a observa problemele evidente sau pe cele care ar putea fi potentiale directii de lucru in executii neconforme.
- Comunicarea clara si rabdarea de a asculta si intelege multiple tipuri de informatii cu care intra in contact.
- Studiul amanuntit si interpretarea corecta si rapida a informatiilor la care are acces odata cu primirea de documente, proiecte sau alte tipuri de documentatii de instalare, intretinere sau reparatii.
- Capacitatea de a se exprima clar si la orice nivel de intelegere astfel incat sa se faca inteles.
- Valorificarea potentialului uman prin indentificarea celor mai buni tehnicieni pentru lucrari dificile.
Ce aptitudini trebuie sa recunoasteti la un inspector constuctii?
In fiecare zi de activitate un inspector constructii va avea de identificat, cercetat si solutionat probleme diverse. Toate aceste provocari solicita nivelul aptitudinilor pe care le-a dobandit in cursul anilor de studiu, dar mai ales pe cele acumulate in priza directa in cadrul santierului. Pe ce aptitudini se bazeaza acesti inspectori constructii, aflati in continuare:
- Capacitatea de analiza cumulata cu decizia luata va avea un impact major in siguranta si calitatea lucrariilor, dar si a costurilor financiare ocazionate.
- Este capabil sa gandeasca critic asupra propriilor decizii in asa fel incat va putea departaje solutiile bune de cele slabe, oferind concluzii si abordari optime.
- Conduce activitatile astfel incat sa gaseasca rezolvari pentru probleme complexe, facand conexiuni cu domenii conexe activitatii sale principale.
- Este un foarte bun cunoscator al matematicii si foloseste tehnici de calcul computerizat sau manuale.
- Poate face rapid diferenta intre o lucrare sau sectiune a acesteia executata gresit si o situatia in care se pot aduce imbunatatiri fara schimbarea directiei proiectului.
Ce stil de munca va adopta un inspector constructii?
Fiecare persoana este libera sa isi desfasoare activitatea folosindu-se de propriul stil de munca. Domeniul constructiilor este unul deosebit prin faptul ca precizia si respectarea normelor nu pot fi negociate. Stilul de munca poate influenta pozitiv sau negativ rezultatul care se obtine. Vom observa in continuare ce stil de munca este recomandat pentru un inspector constructii profesionist:
- Folosirea logicii, bazata pe gandire analitica, in scopul rezolvarii oricaror necesitati ce tin de buna desfasurare a lucrarilor din constructii.
- Mentinerea la un nivel ridicat a atentiei pentru detalii si verificarea in mai multe etape a deciziilor transmise catre subordonati.
- Echilibru perfect in luarea unor decizii, prin onestitate si spirit etic, astfel incat acestea sa nu afecteze in niciun fel persoanele cu care relationeaza.
- Transmite sentimenul real de persoana pe care toti ceilalti colaboratori se pot baza, prin seriozitatea pe care o afiseaza si modul in care isi respecta propriile sarcini de lucru.
Prin ce cunostinte poate atinge un inspector constructii calitatile prezentate?
O parte dintre calitatile prezentate sunt de regula rodul educatiei parentale primita de viitorul inspector constructii. Restul calitatilor vor fi dobandite prin doua metode. Prima se refera la studiul unei facultati de profil. A doua vine ca o completare naturala prin implicarea directa in activitatile desfasurate in santier. Va prezentam cunostintele indipensabile pentru un inspector constructii recunoscut drept profesionist:
- Stiinta ingineriei si a tehnologiilor din constructii care ofera posibilitatea de a intelege si aplica principii, proceduri si tehnici de lucru.
- Desen tehnic si design industrial care ajuta la interpretarea planurilor, modelelor la scara redusa si a desenelor realizate de departamentul de proiectare.
- Studiul materialelor de constructii, a calitatii si posibilitatii combinarii acestora pentru realizarea sau renovarea oricarui tip de constructie.
- Aprofundarea si aplicarea in practica a stiintelor exacte legate de toate partile matematiicii, pornind de la calcule aritmetice simple si pana la elemente complexe de algebra, geometrie plana si in spatiu, sau statistica.
Ce costuri implica serviciile unui inspector constructii?
Bugetul este important pentru orice constructie. Cel putin la fel de importanta este si calitatea manoperei alaturi de tehnologia de punere in opera a materialelor incluse. O cladire trebuie sa ramana solida si sigura pentru utilizare pentru cativa zeci de ani. Un inspector constructii poate salva la propriu o cladire atunci cand intervine asupra unor nereguli ce pot produce ulterior consecinte severe in plan uman si material. Acestea sunt motivele care recomandam angajarea de inspectori constructii ale caror costuri vor depide de:
- Calitatea de inspector constructii independent sau angajat al unei firme ce ofera acest tip de serviciu.
- Domeniul de inspectie solicitat in raport cu tipul cladirii: cladiri pentru locuinte, cladiri pentru sedii publice de institurii, cladiri cu scop industrial, drumuri si poduri, cladiri cu regim special.
- Suprafata construita sau alte chestiuni ce tin de un anumit tip de arhitectura.
- Distanta si calitatea accesului in locatia unde se solicita serviciul.
- Semnarea unui contract cu o firma profesionista pentru servicii prestate de inspectori constructii in mai multe locatii, ale aceluiasi beneficiar, unde se construiesc sau se renoveaza cladiri.