Gasesti rapid pe Reformex.
Toate constructiile necesita o siguranta reala din punct de vedere al stabiliatii. Folosirea unui proiect la care un inginer de structura isi pune amprenta profesionala reprezinta singura cale de urmat cand aveti de construit. Calitatea lucrarilor executate de un inginer structurist este verificata de catre managerul de proiect. Pentru ca veti avea nevoie de un inginer de structura, este util sa stiti care ii sunt atributiile:
- Va elabora si urmari realizarea documentatiei pentru proiectul aflat in lucru. In aceasta etapa colaboreaza cu colegii din echipa de proiectare pentru obtinerea proiectului de rezistenta a cladirii.
- Este direct implicat in relatia cu clientii si ofera sesiuni de consultanta in legatura cu proiectul.
- Se ocupa de definitivarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Va intocmi toata documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire, dar si pentru alte avize sau acorduri cu terti.
- Deseneaza, proiecteaza, calculeaza si verifica rezultatele obtinute. Redacteaza documentatia in format electronic.
Cum procedezi cand alegi profesionistul?
Oferi detalii despre proiect
Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.
Primesti mai multe oferte
Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.
Alegi profesionistul ideal
Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.
Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!
Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.
Nu ai timp sa cauti?
Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de ingineri de structura.
Ne ocupam noi de gasirea unui inginer de structura.
Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.
Salveaza timpul petrecut cu cautarea.
Vei primi oferte de la ingineri de structura verificati de REFORMEX.
Ce iti recomandam cand alegi un inginer de structura?
Ce obiective are un inginer de structura?
Activitatea unui inginer de structura este direct legata de punerea in opera a unei cladiri. Legislatia prevede in mod expres existenta unui proiect de structura ce trebuie avizat de catre o echipa de specialitate. Fie ca proiectul se refera la o constuctie noua, la o suprainaltare a unei cladiri, ori la renovari, lipsa unui proiect semnat de catre o echipa de ingineri de structura nu este acceptata. Urmariti in continuare care sunt obiectivele principale ce le asigura un inginer de structura.
- Finalizarea proiectului in termenul agreat de client, asa cum prevede planul de executie.
- Respectarea intocmai a tuturor standardelor de proiectare pentru constructii civile si industriale, precum si a normelor stabilite de Inspectoratul de stat in constructii.
- Incadrarea tuturor cheltuielilor ocazionate in bugetul pentru realizarea proiectului de structura.
- Rezolvarea in cel mai scurt timp a oricaror probleme ce pot aparea dupa inceperea lucrarilor. Se tine cont inclusiv de minimizarea cheltuielilor ce pot aparea cu aceasta ocazie.
Ce sarcini are o echipa de ingineri de structura?
Aria sarcinilor unui inginer de structura este ampla. Din acest motiv profesionalismul bazat pe cunosctinte si experienta este decisiv in acesta activitate. Va prezentam cele mai importante atributii aflate in sarcina oricarei echipe de ingineri de structura. Acestea tin sub control activitatea compartimentului si mai ales calitatea unui proiect.
- Intra in posesia informatiilor specifice direct de la arhitect sau de la clientul proiectului la care lucreaza si le studiaza in detaliu.
- Determina prin calcul necesarul de structura de rezistenta si sarcinile de incarcare in functie de proiect.
- Realizeaza modelari computerizate statice si dinamice.
- Intocmeste proiecte, documentatii, necesar de materiale, fise tehnice si caietul de sarcini.
- Urmareste planul si graficul de executie.
- Poate face modificari cand este necesar.
- Asigura o relatie tehnica activa cu furnizorii de materiale pe parcursul lucrarilor.
- Este la curent cu tehnologii si materiale noi pentru constructii.
- Este abilitat sa propuna managerului de proiect solutii care imbunatatesc activitatea.
Ce responsabiitati are un inginer de structura?
In toate activitatile de proiectare si de executie responsabilitatea este de prima importanta. Cu atat mai mult pentru echipa de ingineri de structura a preda in executie un proiect de structura sigur reprezinta o responsabilitate de prim rang. Aveti prezentate in cele ce urmeaza tintele pe care un inginer de structura trebuie sa le atinga cu precizie.
- Verifica pe toata durata proiectarii si executiei ca bugetul sa nu fie depasit si cerintele clientului sa fie intocmai respectate.
- Foloseste tehnici de lucru si informatii care garanteaza respectarea unui anumit standard de executie.
- Colaboreaza si verifica personal in teren derularea activitatii in etapa punere in opera a structurii de rezistenta.
- Tine sub control durata de executie.
- Este direct raspunzator sub aspect pecuniar sau penal (daca este cazul) pentru oricare sarcini neindeplinite sau indeplinite cu erori ori partial in caz de pagube materiale sau alte accidente legate de proiectul la care participa.
Ce calitati si aptitudini trebuie sa aiba un inginer de strutura?
Studiile superioare in specialitatea constructii trebuie sa fie insotite de un cumul de calitati si aptitudini. In particular un inginer de structura se va baza pe urmatoarele calitati si aptitudini indispensabile pentru aceasta activitate.
- Isi va asuma responsabilitati si va avea capacitatea de a lua decizii.
- Poate analiza si pune in ordine prioritatii informatiile la care are acces.
- Va coopera si se va preda la termenul impus lucrarile.
- Poate sa lucreze eficient inclusiv sub actiunea stresului.
- Este o persoana integra, responsabila, ambitioasa si serioasa, are initiativa si dinamism, este devotat si lucreaza perfect in echipa.
- Comunica eficient prin orice mijloace, verbal sau in format electronic.
- Memorie flexibila si gandire analitica pentru a asocia rapid cifre, formule, cuvinte sau elemente de legislatie.
- Atentie la detalii si reactie rapida in luarea deciziilor.
- Cunoasterea si folosirea activa a aplicatiilor pe computer in domeniul proiectarii de structuri.
Ce cunostinte tehnice va avea un inginer de structura?
Folosindu-se de calitati si aptitudini, inginerul de structura are posibilitatea de a folosi toate informatiile si parghiile tehnice actuale. Pornind de la acestea el isi va creste experienta si va avea un camp larg de implicare in tot ceea ce inseamna proiectare struturala de calitate. Iata care sunt cunostintele tehnice pe care le va folosi in munca sa.
- Obtinerea acreditarii de studii superioare in specializarea constructii civile si/sau industriale.
- Implicarea si obtinerea de experienta prin acumularea de ani de lucru in santier.
- Utilizarea facila a aplicatiilor specializate in proiectare structurala computerizata (ARHICAD, ACAD).
- Folosirea la nivel avansat a programelor de calcul de tip ETABS sau SAP, dar si a pachetului Microsoft Office (Word, eXcel).
- Este informat si intelege exact prevederile legale cu referire la constructii civile sau industriale.
- Cunoaste cat mai multe tehnologii de punere in opera, de prelucrare a materialelor pe santier sau de verificare cu aparatura specifica a rezultatului punerii in opera.
- Poate vorbi si intelege cel putin la nivel mediu o limba de circulatie internationala.
Ce deprinderi are un inginer de structura profesionist?
Relationarea in aceasta activitate reprezinta un punct cheie. Un inginer de structura va desfasura o activitate de echipa. Deprinderile pe care le are si folosirea lor adecvata isi vor pune amprenta asupra calitatii si ducerii la final a proiectului in care este cooptat. Cele mai importante deprinderi ale unui inginer de structura le regasiti in continuare.
- Intelege si pune in aplicare corect informatiile continute in fraze sau paragrafe din normele si instructiunile cu care lucreaza.
- Este capabil sa gestioneze eficient timpul de lucru.
- Poate participa activ la discutii, intelege si analizeaza comunicarea cu interlocutorii, pune intrebari pertinente si isi justifica argumentat propria viziune.
- Este in masura sa transmita decizii si informatii printr-un mesaj scurt, logic si coerent.
Cat costa serviciile unui inginer de structura?
Costurile pentru acest serviciu sunt de regula incluse in cadrul unui proiect complet. Este de preferat sa achizitionati un pachet integral de servicii pentru proiectarea unei cladiri noi, sau pentru orice alta lucrare din care rezulta o constructie. Analiza acestui aspect arata clar ca veti fi in avantaj daca colaborati cu o firma specializata in proiectare. Iata totusi ce criterii pot influenta costul partial al seviciilor unei echipe de ingineri de structura.
- Dimensiunea constructiei – Este criteriul principal si pe el se bazeaza toata proiectarea structurala. Cu cat suprafata constructiei este mai mare cu atat vor fi necesare mai multe planuri, detalii, documentatie, dar si ingineri de structura.
- Calitatea terenului – Cand studiul geotehnic arata ca terenul are o structura stabila, atunci necesarul de proiectare structurala va fi mai simplu de realizat. In cazul terenurilor instabile necesarul de proiectare se extinde si de aici vor aparea si costuri mai mari.
- Colaborare succesiva – Pentru investitori in imobile, colaborarea cu aceeasi firma de proiectare ar putea oferi anumite reduceri in privinta proiectelor solicitate.
Cum alegem un inginer structurist?
O echipa profesionista de ingineri de structura este solutia recomandata cand demarati un proiect imobiliar. Acest lucru inseamna agrearea unui contract ce contine obligatii, termene de executie, garantii si desigur responsabilitati din parte firmei. Este insa posibil sa agreati un inginer de structura independent pentru o lucrare particulara. Alegerea trebuie sa se faca tinand cont de urmatoarele aspecte.
- Verificarea existentei specializarii cu studii superioare in domeniul structurilor de rezistenta.
- Verificarea certificarii specializarii de catre AICPS (Asociatia inginerilor constructori proiectanti de structuri).
- Verificarea unui portofoliu pe care inginerul il prezinta.
- Experienta dovedita prin lucrari finalizate.
- Recomandarea altor clienti care sunt si in prezent multumiti de serviciul primit.