Cauti un faiantar in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Denumirea de faiantar este generic atribuita lucratorilor din domeniul constructiilor, responsabili cu lucrarile de placare a diferitor suprafete. Asadar, trebuie inteles ca faiantarii nu monteaza doar faianta, ci lucreaza cu diferite materiale, inclusiv cu pietre naturale, precum marmura sau granitul.

Mai mult decat atat, faiantarii isi pot aduce aportul si din punct de vedere estetic, oferind consiliere in alegerea tiparului placajelor. Printre principalele servicii oferite de faiantari, amintim:

  • Pregatirea suprafetelor suport in vederea placarii acestora cu placi ceramice sau piatra naturala;
  • Masurarea si decuparea placilor pentru a se incadra perfect pe suprafata suport;
  • Realizarea amestecurilor de adezivi speciali pentru placile in cauza;
  • Montarea sistemelor de izolatie inainte de placare (hidro, termo, fonica);
  • Chituirea rosturilor si finisarea suprafetelor placate;
  • Placarea cu placi ceramice sau mozaic a piscinelor.

De retinut, asadar, faptul ca prin faiantar nu ne referim la acel lucrator care monteaza strict faianta, ci discutam despre specialistul calificat in placarea tuturor suprafetelor, fie acestea pardoseli sau pereti.

Solicita oferte in mod gratuit
faiantar

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de faiantari.

Ne ocupam noi de gasirea unui faiantar.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la faiantari verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un faiantar?

Ce calificare trebuie sa detina un faiantar?

De la bun inceput, trebuie spus faptus ca un faiantar este un lucrator calificat. Asadar, pentru a putea presta serviciile de placare cu placi ceramice (sau alte tipuri de placaje), o persoana trebuie sa indeplineasca mai multe conditii.

In acest sens, calificarea in meseria de faiantar se poate obtine pe doua cai: prin urmarea unui curs specializat, ori prin ucenicie (calificare la locul de munca). Calificarea este apoi recunoscuta si certificata in urma sustinerii unei evaluari compuse dintr-o proba practica si una teoretica.

Asadar, daca planuiti sa angajati o echipa de faiantari, asigurati-va ca acestia dispun de un certificat de calificare, emis de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

De ce este important sa angajam un faiantar calificat?

Angajarea unui faiantar calificat va ofera, in primul rand, increderea ca acesta detine nu neaparat experienta, ci cel putin cunostintele necesare pentru executia unei lucrari de placare si ca acestea au fost verificate in prealabil de catre o comisie formata din specialisti in domeniul constructiilor.

In al doilea rand, legislatia in vigoare poate impune angajarea personalului calificat. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage dupa sine sanctiuni.

Asadar, angajarea faiantarilor calificati (in defavoarea celor necalificati) implica garantia unei lucrari bine executate si va exonereaza de responsabilitatea gestionarii santierului pe durata lucrarilor de placare.

Cat costa serviciile unui faiantar?

Tarifele practicate de faiantari variaza, in primul rand, in functie de tipul lucrarii, iar in al doilea rand in functie de nivelul de experienta al specialistului. Un faiantar incepator practica de regula preturi mai mici decat unul experimentat. Pe de alta parte, acest aspect se regaseste, implicit, si in calitatea produsului finit.

Asadar, pentru a afla cat costa finantarea sau placarea diferitor suprafete, va recomandam sa apelati direct specialistul in cauza. Mai mult decat atat, va recomandam sa solicitati oferte mai multor faiantari, astfel incat sa le puteti compara din punct de vedere al pretului, raportat la serviciile incluse.

Ce trebuie sa stim inainte de a cere oferte mai multor faiantari?

Pentru a comunica eficient cu faiantarii, este indicat ca, inainte de a solicita acestora oferte de pret pentru lucrare, sa cunoasteti cat mai multe detalii despre proiectul pe care urmeaza sa il demarati. De preferat ar fi chiar sa dispuneti de un proiect tehnic realizat in prealabil de un arhitect sau un inginer.

Totusi, daca nu va permiteti acest proiect, aveti in vedere urmatoarele aspecte: tipul placajului (pardoseala sau pereti), materialul din care sunt realizate placile (ceramica sau piatra naturala), dimensiune desfasurata a lucrarii. In plus, orice alta informatie nu poate decat sa va ajute in obtinerea unei oferte cat mai apropiata de realitate.

Este adevarat ca pretul este influentat de costul materialelor?

Nu de putine ori, in conceptia populara, manopera pentru montajul faiantei sau a gresiei este egal cu pretul de achizitie al materialului. De exemplu, daca faianta costa 30 de lei pe metru patrat, atat va costa si manopera. Acesta, insa, este doar un mit si nu se reflecta in realitate.

Mai mult decat atat, daca un meserias afirma contrariul si va solicita sa platiti pentru manopera un tarif egal cu pretul materialelor, acesta este un indiciu ca persoana in cauza nu este de fapt un faiantar profesionist.

Cum recunoastem un faiantar profesionist?

Majoritatea faiantarilor ofera servicii similare, insa nu despre toti se poate spune ca sunt intr-adevar faiantari profesionisti. Un faiantar profesionist respecta, in primul rand, termenii conveniti si nu se abate de la acestia.

In al doilea rand, un faiantar profesionist practica de regula un tarif corect. Acesta nu este de obicei nici cel mai mic, dar nici unul exagerat, care sa nu reflecte realitatea. Si nu in ultimul rand, faiantarii profesionisti demonstreaza competenta prin feedback-ul clientilor anteriori. De obicei, acestia se bucura de recenzii foarte bune si care pot fi verificate chiar cu clientii pentru care au lucrat.