Cauti un dulgher in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Dulgherul este un specialist din domeniul constructiilor, care executa lucrari de constructie sau reparatii a structurilor din lemn. Un dulgher poate, asadar, acoperi o arie foarte larga de servicii. Printre cele mai comune lucrari realizate de dulgheri, amintim:

  • Realizarea structurilor de lemn (sarpante) pentru acoperisuri;
  • Montarea cofrajelor din lemn pentru turnarea betonului;
  • Realizarea altor structuri din lemn in domeniul constructiilor (pergole, foisoare etc.);
  • Montarea mobilierului din lemn masiv;
  • Montarea usilor si a geamurilor (tamplariei);
  • Montarea parchetului laminat sau din lemn masiv;
  • Realizarea diferitor elemente de mobilier din lemn;

In principiu, insa, trebuie sa stiti ca fiecare dulgher este specializat in anumite segmente. De exemplu, un dulgher specializat in realizarea sarpantelor nu are aceeasi experienta in realizarea pieselor de mobilier.

Solicita oferte in mod gratuit
dulgher

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de dulgheri.

Ne ocupam noi de gasirea unui dulgher.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la dulgheri verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un dulgher?

Ce competente si capabilitati trebuie sa detina un dulgher?

In principiu, competentele unui dulgher difera in functie de specializarea acestuia. In acest sens, un dulgher care realizeaza structuri din lemn pentru constructii trebuie sa detina cunostinte aprofundate de geometrie, algebra si fizica, pentru a putea citi si implementa proiectul tehnic, astfel incat sa asigure rezistenta structurii. Pe de cealalta parte, un dulgher carea realizeaza piese de mobilier trebuie sa aiba un simt estetic foarte bine dezvoltat.

Din punct de vedere al studiilor, dulgherul se poate califica prin doua moduri: fie la locul de munca, fie prin parcurgerea unui curs teoretic si practic. La finalul stagiului de practica sau a cursului, acesta poate sustine un examen in urma caruia ii va fi eliberat un certificat de calificare profesionala, recunoscut la nivel european.

Cat costa serviciul unui dulgher?

Serviciile unui dulgher sunt, in general, tarifate in functie de mai multi factori. In primul rand, se au in vedere tipul si complexitatea lucrarii. De exemplu, pretul pentru o sarpanta simpla variaza intre 25 si 60 de lei pe metru patrat, in timp ce o sarpanta arcuita (pentru cupole) poate depasi aceste valori.

Asadar, pentru a raspunde corect intrebarii de mai sus, este indicat sa luati direct legatura cu un dulgher. Acesta va putea evalua proiectul si va putea sa va propuna un pret estimativ sau exact in raport cu ceea ce aveti nevoie. Totusi, pentru a beneficia de un pret corect, se recomanda sa solicitati si sa comparati ofertele mai multor dulgheri, inainte de a lua o decizie.

Care este diferenta dintre un constructor si un dulgher?

De cele mai multe ori, dulgherii au o experienta vasta in domeniul constructiilor, astfel ca pot executa lucrari similare cu cele executate de majoritatea constructorilor. Aplicat, insa, un dulgher lucreaza strict cu lemn, in timp ce un constructor lucreaza cu o varietate de materiale. Asadar, se poate spune ca dulgherul este specializat si detine cunostinte aprofundate intr-un segment al constructiilor.

Ce trebuie sa stim inainte sa angajam un dulgher?

In linii mari, inainte de a solicita serviciile unui dulgher, este indicat sa cunoasteti cel putin o parte dintre informatiile tehnice ale proiectului dumneavoastra. De exemplu, daca planuiti realizarea structurii unui acoperis de casa, este de preferat sa fi finalizat proiectul tehnic de constructie, inainte de a angaja un dulgher. Asadar, trebuie ca inainte de toate, trebuie sa aveti cel putin o viziune de ansamblu asupra investitiei.

Exista dulgheri care lucreaza si cu alte materiale in afara de lemn?

In teorie, dulgheria se rezuma la realizarea sau renovarea elementelor din lemn. In practica, insa, raspunsul la intrebarea de mai sus difera de la un dulgher la altul. De exemplu, exista dulgheri care, inainte de a se fi calificat in dulgherie (lucrul cu lemnul), au lucrat si au acumulat experienta in diverse segmente ale constructiilor. Acestia pot de regula sa preia o lucrare din etapa de proiect si pana la etapa de finalizare.

De asemenea, dulgherii care realizeaza sau renoveaza piese de mobilier sunt nevoiti sa lucreze si cu alte materiale (fier, sticla, etc.). Cu toate acestea, retineti ca atunci cand contractati serviciile unui dulgher, asteptarile dumneavoastra trebuie sa se rezume la prelucrarea lemnului.

De ce sa optam pentru un dulgher profesionist?

Serviciile unui dulgher profesionist pot costa putin mai mult, insa investitia merita cu siguranta. In primul rand, un profesionist va poate garanta calitatea executiei, in timp ce cei mai multi dulgheri neprofesionisti nu ofera niciun fel de garantie. De asemenea, dulgherul profesionist dispune de toate cunostintele, dar si ustensilele necesare pentru executia unei lucrari in timp util, fara a face rabat de la calitate.

Nu in ultimul rand, angajarea unui dulgher profesionist poate reduce costul per total al investitiei prin eficientizarea consumului de materiale. Astfel, de cele mai multe ori, proiectele executate de profesionisti costa in final mai putin decat cele executate de neprofesionisti.