Cauti un drumar in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Dupa cum insinueaza chiar denimirea specializarii, rolul unui drumar este acela de a construi drumuri. In prezent, drumurile au evoluat foarte mult. Astfel ca meseria de drumar necesita acum nu doar cunostinte de baza in constructii, ci si calificari si cunostinte de specialitate. Pentru a intelege mai bine rolul drumarilor, iata doar cateva dintre serviciile oferite de catre acesti specialisti:

  • Realizarea sapaturilor in asfalt pentru trasarea unor diferite circuite si conducte (apa, gaz, canalizare, electricitate, internet, TV etc.);
  • Repararea diverselor elemente ale trotuarelor, drumurilor si podurilor;
  • Construirea in totalitate a diferitor tipuri de drumuri (alei, sosele de mare viteza, drumuri nationale, etc.);
  • Executia pavajelor pentru alei, trotuare sau alte tipuri de platforme;
  • Montarea diferitor accesorii pentru drumuri (sisteme de drenaj, garduri de despartire a sensurilor, semne de circulatie etc.).

De asemenea, drumarii sunt responsabili in anumite conditii cu dirijarea traficului in zonele delimitate, acolo unde isi desfasoara activitatea profesionala. Totodata, echipele de drumari trebuie sa cunoasca metodele de manevrare si actionare ale utilajelor destinate constructiei drumurilor.

Solicita oferte in mod gratuit
drumar

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de drumari.

Ne ocupam noi de gasirea unui drumar.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la drumari verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un drumar?

Ce calificari trebuie sa detina un drumar?

Pentru a putea profesa meseria de drumar, o persoana trebuie sa fie calificata in acest domeniu. Apoi, calificarile in domeniul drumurilor si podurilor se impart in mai multe categorii: ingineri, tehnicieni si executanti.
Drumarii fac parte din categoria executantilor si se ocupa cu punerea in practica a proiectului de constructie sau reparatie a drumului. Tehnicienii evalueaza pe teren si in laboratoare diverse caracteristici ale solului sau ale materialelor de constructie utilizate. Inginerii (alaturi de arhitecti) proiecteaza efectiv drumul.

Ce competente trebuie sa aiba un drumar?

Una dintre cele mai importante competente ale unui drumar este reprezentata de cunostintele legate de materialele specifice drumurilor si podurilor. De altfel, aceasta face de regula diferenta dintre drumarii calificati si personalul necalificat.
De asemenea, drumarii trebuie sa cunoasca notiuni de operare a masinariilor si a echipamentelor specifice postului (de exemplu, utilaje pentru turnarea si compactarea asfaltului). Nu in ultimul rand, echipele de drumari lucreaza in limitele proiectelor tehnice. Asadar, acestia trebuie sa poata citi si intelege schitele grafice si datele tehnice din proiect.

Cat costa serviciile unei echipe de drumari?

In primul rand, trebuie sa intelegem faptul ca drumarii sunt lucratori calificati, drept pentru care munca acestora este de obicei remunerata diferit fata de cea a muncitorilor necalificati. De regula, costul brut cu angajarea unui drumar depaseste 450 de lei pe zi.
In al doilea rand, un drumar poate lucra individual (de exemplu, pentru diverse reparatii usoare), insa de cele mai multe ori este necesara interventia unei intregi echipe de drumari. Asadar, pretul unui proiect se calculeaza, in primul rand, in functie de numarul drumarilor atribuiti proiectului respectiv.
Astfel, desi ati putea calcula un buget estimativ pentru proiectul dumneavoastra, este mai degraba indicat sa apelati direct la o echipa de drumari. Acestia vor analiza proiectul si va vor putea oferi un cost real de manopera.

Ce trebuie sa stim inainte de a angaja o echipa de drumari?

Pentru a eficientiza comunicarea cu echipa de drumari, este de preferat ca inainte de a lua legatura cu acestia, sa cunoasteti cat mai multe detalii despre proiectul pe care urmeaza sa il demarati. In mod ideal, inainte de a lua legatura cu drumarul, ar trebui sa va aflati deja in posesia proiectului tehnic de constructie.
Totusi, in lipsa acestuia, asigurati-va ca inainte de a angaja un drumar, cunoasteti cel putin informatiile de baza legate de proiect. In primul rand, puteti porni de la tipul si dimensiunea drumului pe care planuiti sa il construiti.
Pe langa acestea, informati-va cu privire la materialele de constructie disponibile si creati o lista de optiuni. Pe parcurs va veti putea consulta cu drumarii pentru alegerea solutiei potrivite. Nu in ultimul rand, daca este posibil, stabiliti care este bugetul de care dispuneti.

Putem construi un drum fara a apela la un drumar?

In cazul drumurilor publice, singurii care pot interveni pentru construirea sau repararea drumruilor sunt drumarii recunoscuti de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
In cazul proiectelor private, insa, cel putin teoretic, realizarea unui drum se poate face chiar si in regie proprie, fara a contracta serviciile unei persoane specializate. Intrebarea este, insa, daca aceasta optiune este sau nu eficienta.
Constructia drumurilor necesita cunostinte de specialitate. Astfel, constructia unui drum in regie proprie este predispusa greselilor si chiar esecului. Conform studiilor, persoanele care aleg sa lucreze cu personal necalificat ajung in final sa cheltuie cu de pana la doua ori mai mult decat daca ar fi angajat un specialist de la bun inceput.

De ce sa lucram doar cu drumari specializati?

Angajarea unui drumar calificat va ofera garantia unei lucrari bine executate. Acest lucru se traduce practic prin mai multe aspecte. In primul rand, rezultatul final ar trebui sa fie unul de calitate.
In al doilea rand, daca lucrarea livrata nu este conforma cu proiectul, dumneavoastra veti fi acoperiti din punct de vedere contractual. Astfel, orice neconformitate depistata poate anula termenii contractuali.
In al treilea rand, angajarea unei echipe de drumari profesionisti presupune chiar o garantie palpabila. De regula, cei mai multi drumari garanteaza rezistenta lucrarilor pentru minim 5 ani, timp in care isi asuma implicit reparatia eventualelor daune. Asadar, per total, angajarea unui drumar calificat va scuteste de probleme si va garanteaza succesul.