Cauti un diriginte de santier in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Un diriginte de santier este responsabil cu supravegherea santierului. Asadar, principala responsabilitate a dirigintilor de santier este aceea de a asigura buna implementare a proiectului tehnic. Insa responsabilitatile nu se rezuma doar la acest aspect. Iata cateva dintre cele mai comune servicii oferite de dirigintii de santier:

  • Verifica daca proiectul intruneste toti termenii legali pentru a fi implementat;
  • Studiaza proiectul tehnic pentru a asigura o implementare corecta;
  • Asigura realizarea constructiilor in conformitate cu prevederile autorizatiei;
  • Receptioneaza materialele de constructie si verifica daca acestea respecta normele de calitate;
  • Se asigura ca toti executantii (lucratorii) sunt calificati in domeniul pe care il practica;
  • Informeaza periodic beneficiarul cu privire la stadiul proiectului;
  • Intocmeste documentele de receptie la finalizarea lucrarilor.

De asemenea, trebuie sa stiti ca din punct de vedere legal, dirigintele de santier este unul dintre specialistii fara de care un proiect imobiliar nu se poate desfasura. In prezent, Legea nr.10/1995 stipuleaza faptul ca dezvoltatorii proiectelor imobiliare care nu sunt verificate de diriginti de santier risca amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei.

Solicita oferte in mod gratuit
diriginte de santier

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de diriginti de santier.

Ne ocupam noi de gasirea unui diriginte de santier.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la diriginti de santier verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un diriginte de santier?

Este obligatoriu sa angajam un diriginte de santier pentru casa?

Da, conform legii nr.10/1995, orice lucrare de constructie trebuie verificata de un specialist. Acesta poate fi fie un diriginte de santier calificat, fie alti operatori economici specializati in acest domeniu.
Mai mult decat atat, nerespectarea acestei legi poate atrage dupa sine sanctiuni. Un dezvoltator imobiliar care nu are un diriginte de santier angajat, poate risca amenzi de pana la 20.000 de lei.

De ce este important sa angajam diriginti de santier specializati?

In practica, majoritatea persoanelor care construiesc o casa nu dispun de cunostinte de specialitate. Astfel, acestia risca fie sa faca greseli de executie, fie greseli de implementare ale proiectului, care in final pot fi taxate de autoritati.
Angajarea unui diriginte de santier va exonereaza, asadar, de responsabilitatea implementarii proiectului. Practic, acesta va fi reprezentantul dumneavoastra nu doar in relatia cu constructorul, ci si in relatia cu organele statului.

Cat costa serviciile unui diriginte de santier?

De regula, in orice proiect imobiliar, serviciile specialistilor variaza in functie de dimensiunea proiectului. De exemplu, pentru o cladire rezidentiala, un diriginte de santier poate solicita in schimbul serviciilor oferite sume cuprinse intre 5000 si 10.000 de lei, sau chiar mai mult, pentru proiectele complexe si care se desfasoara pe perioade mai lungi de timp.
Implicit, pentru proiectele complexe (complexe comerciale, complexe rezidentiale etc.), tarifele vor creste. Asadar, daca doriti sa stiti cat costa dirigintele de santier, cel mai indicat este sa luati direct legatura cu acesta.

Ce trebuie sa stim inainte de a angaja un diriginte de santier?

In principiu, inainte de a apela la un diriginte de santier, este indicat sa stiti, în primul rand, de ce ati apelat la acesta. De exemplu, daca doriti sa cunoasteti costurile estimative aferente serviciilor de dirigentie de santier, este necesar sa cunoasteti cel putin o mare parte dintre detaliile tehnice ale proiectului, sau chiar sa fi finalizat si sa va aflati in posesia proiectului tehnic de constructie.
Altfel, daca doriti sa aflati informatii legate de specialist in sine, pregatiti cateva intrebari de interes. De exemplu, puteti solicita acestuia informatii cu privire la alte proiecte imobiliare pe care le-a coordonat anterior, ori chiar opinii legate de chestiuni tehnice.

Ce calificari trebuie sa detina dirigintele de santier?

O persoana dobandeste titlul de diriginte de santier doar in urma admiterii pe baza de examen. De asemenea, un diriginte de santier se poate autoriza doar daca indeplineste cumulativ mai multe cerinte.
Astfel, principala calificare a acestor specialisti este detinerea unei diplome de inginer sau arhitect, obtinute ca urmare a finalizarii studiilor de licenta, master sau doctorat, la o facultate de specialitate. Autoritatea care reglementeaza aceasta calificare este Inspectoratul de Stat in Constructii.

Ce calitati trebuie sa aiba un diriginte de santier?

Dirigintele de santier trebuie sa demonstreze nu doar calificari, ci si competente. Astfel, pentru a incredinta proiectul unui diriginte de santier, acesta ar trebui sa demonstreze, in primul rand, calitati manageriale.
Printre altele, un bun inspector de santier trebuie sa demonstreze competente de time management (sa poata livra lucrarea în termen), de comunicare (sa comunice transparent stadiul lucrarii, dar si eventuale probleme impreuna cu cauzele acestora), cat si de organizare.