Cauti un designer de interior in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Spre deosebire de un decorator, un designer interior are rolul de a imbunatati interiorul unei cladiri, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al functionalitatii. Asadar, un specialist in design de interior trebuie sa fie deopotriva creativ, dar si practic. Printre responsabilitatile unui interior designer se numara si:

  • Identificarea materialelor optime in raport cu nevoile clientului;
  • Consultarea acestuia inainte de achizitionarea necesarului de materiale;
  • Asigurarea indeplinirii termenilor legati de livrare si informarea clientului in cazul eventualelor intarzieri;
  • Supravegherea lucrarilor pentru asigurarea implementarii corecte a proiectului;
  • Cartografierea locatiei si redactarea unor planse grafice pentru a le prezenta clientului;

Din punct de vedere al educatiei, un designer de interior se poate califica fie in urma absolvirii unei facultati de arhitectura, fie in urma absolvirii unui curs de decorator interioare, acreditat de catre Ministerul Muncii si Educatiei.

Solicita oferte in mod gratuit
designer de interior

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de designeri de interior.

Ne ocupam noi de gasirea unui designer de interior.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la designeri de interior verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un designer de interior?

Care este diferenta dintre un designer interior si un decorator?

Decoratorul este acea persoana care se ocupa strict de partea estetica si nu pune neaparat pret pe chestiuni practice. Pe de cealalta parte, un designer de interior urmareste nu doar obtinerea unui rezultat placut din punct de vedere vizual, dar care sa fie si practic. De exemplu, o mare parte dintre designerii de interior studiaza permanent piata pentru a propune clientilor solutii si practici sustenabile.

De asemenea, un designer de interior urmareste obtinerea unei incaperi functionale si poate lucra alaturi de arhitect, inca din faza incipienta a proiectului. Printre altele, designerul de interior poate fi responsabil cu propunerea unor anumite forme pentru pereti, pardoseli sau chiar tavane. Asadar, designerul de interior intelege si combina atat conceptele de estetica, cat si pe cele de arhitectura.

Cat costa serviciile unui designer interior?

Un proiect complet de design interior sau de re-modelare interioara poate costa intre cateva sute si cateva mii de euro. De regula, serviciile unui designer interior variaza din punct de vedere al costurilor intre 10 si 50 de euro pe metru patrat. De exemplu, sedintele de consultanta estetica pot costa intre 10 si 20 de euro pe metru patrat, in timp ce un proiect complet, de la idee la implementare costa de regula peste 30 de euro pe metru patrat.

Asadar, obtinerea unei cotatii exacte este posibila doar luand legatura cu un specialist. In plus, pentru a va oferta corect, designerul de interior va avea nevoie de la dumneavoastra de mai multe date legate de proiect. Pregatiti-va deci ca inainte de a lua legatura cu designerul sa cunoasteti cel putin scopul si bugetul estimativ al investitiei pe care urmeaza sa o efectuati.

Ce competente si capabilitati trebuie sa aiba un designer de interior?

Un designer interior profesionist trebuie sa aiba o serie de abilitati, care imbina intr-o oarecare masura latura artistica cu cea reala (ingineria). Astfel, printre principalele competente si abilitati ale unui designer de interior regasim si:

  • Creativitate si atentie la detalii: Unul dintre motivele principale pentru care orice persoana contracteaza serviciile unui designer, este acela de a obtine un rezultat placut din punct de vedere estetic.
  • Organizare si comunicare: Designerul interior trebuie sa fie o persoana organizata, pentru a putea tine legatura si transmite eficient informatia intre client si furnizorul de materiale.
  • Grafica si desen: Nu in ultimul rand, designerul de interior trebuie sa ii poata prezenta clientului ideea inainte de implementare. Asadar, acesta trebuie sa detina atat cunostinte de desen, cat si abilitati de operare a anumitor programe informatice specifice arhitecturii si designului interior.

Ce trebuie sa stim inainte de a apela la un designer de interior profesionist?

Inainte de a lua legatura cu un designer de interior in vederea contractarii serviciilor acestuia, este indicat sa cunoasteti dorintele si necesitatile dumneavoastra, cel putin in linii mari. Printre altele, iata cateva sugestii de intrebari carora ar trebui sa va raspundeti dumneavoastra:

  • Care sunt serviciile de care aveti nevoie? Un interior designer acopera o gama larga de servicii. Asadar, identificati in primul rand scopul pentru care apelati la acesta.
  • Ce va inspira si ce stil estetic va caracterizeaza? In primul rand, solutia pe care o va propune designerul interior trebuie sa corespunda cu viziunea dumneavoastra, astfel incat dumneavoastra sa fiti multumiti cu aceasta. Asadar, expuneti designerului cat mai multe detalii legate de ceea ce va inspira si va caracterizeaza.
  • Ce asteptari aveti de la designerul interior? De multe ori, clientii au asteptari nerealiste de la un designer interior. Asadar, atunci cand discutati cu designerul dumneavoastra, este recomandat sa fiti deschisi cu privire la asteptarile pe care le aveti, pentru ca acesta sa va poate (sau nu) confirma indeplinirea acestora inainte de semnarea contractului.

De ce sa optati pentru un designer de interior cu experienta?

Exista nenumarate motive pentru care se recomanda colaborarea cu un designer de interior. Cu toate acestea, iata doar cateva dintre avantajele angajarii unui designer profesionist, in detrimentul unuia amator:

  • Profesionistul lucreaza in conditii legale si isi asuma responsabilitatea livrarii termenilor conveniti prin contract
  • Acesta va va implica pe cat posibil in cadrul proiectului, astfel incat rezultatul finit sa aiba o nota personala din partea dumneavoastra
  • Veti fi consultati cu privire la fiecare aspect legat de deciziile importante (ex. alegerea si achizitionarea materialelor)
  • Consulta piata si solicita oferte mai multor echipe de constructori, pe care ulterior vi le va prezenta in vederea executiei lucrarilor

Este suficient sa colaborati cu un arhitect sau veti avea nevoie de un designer de interior?

Fara doar si poate, exista arhitecti extrem de priceputi la designul interior si care va vor putea asista in acest sens. Cu toate acestea, majoritatea arhitectilor sunt mai degraba specializati in elemente de design exterior si nu iau in considerare modul in care mobilierul sau culorile influenteaza existenta locatarilor.
Mai mult decat atat, modul de aranjare, precum si piesele de mobilier pe care planuiti sa le achizitionati pot influenta dispunerea anumitor elemente de constructie.

De exemplu, amplasarea unor piese de mobilier intr-o incapere modifica fluxul natural al traficului din incaperea respectiva. Ca atare, usile vor trebui distribuite in functie de acest aspect.
Asadar, designerul de interior trebuie inclus in proiect inca din faza incipienta, inainte de realizarea proiectului tehnic de constructie. In caz contrar, riscati sa dublati munca arhitectului, generand astfel costuri suplimentare.