Cauti un decorator in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Rolul unui decorator este adesea confundat cu cel al unui designer de interior. Cu toate acestea, aria de specializare a celor doi specialisti, desi asemanatoare in linii mari, este destul de diferita.

In primul rand, designerul de interior are rolul de a crea spatii functionale, dar nu neaparat estetice (sau in conformitate cu cerintele estetice ale clientului). Pe de alta parte, decoratorul se foloseste de elemente de design si de decor pentru a crea o atmosfera care se aliniaza cu stilul personal al clientului. Pentru a intelege mai bine diferenta dintre acestia, iata doar cateva dintre serviciile pe care un decorator le ofera:

  • Consulta clientul in identificarea paletei de culori pentru interiorul casei;
  • Propune elemente de decor (accesorii, obiecte de mobilier etc.) in limita bugetului;
  • Lucreaza alaturi de echipa de arhitecti pentru crearea schitelor grafice;
  • Asista echipa de lucratori in montarea elementelor de decor;
  • Propune solutii creative de reutilizare a obiectelor de mobilier vechi;
  • Integreaza viziunea estetica a clientului in limitele spatiului decorat.

Solicita oferte in mod gratuit
decorator

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de decoratori.

Ne ocupam noi de gasirea unui decorator.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la decoratori verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un decorator?

Cat costa serviciile oferite de un decorator profesionist?

Atunci cand construim sau renovam o casa sau o cladire comerciala, aspectul estetic este extrem de important. Asadar, principalul focus trebuie sa fie mai degraba pe produsul finit, decat pe costuri. De asemenea, in domeniul dezvoltarii imobiliare, trebuie sa stiti ca tarifele variaza in functie de o multime de factori.

De exemplu, dimensiunea proiectului (a cladirii) este definitorie in calcularea tarifelor. Decorarea unui apartament este de obicei mai putin costisitoare decat decorarea unei vile, cea din urma fiind de regula mai mare.

Asadar, cel mai bun mod de a afla cat costa serviciile unui decorator este sa luati direct legatura cu acesta. Mai mult decat atat, este de preferat ca, inainte de a semna un contract de servicii, sa luati legatura cu mai multe echipe de decoratori. Doar astfel veti putea compara ofertele, pentru a alege cea mai buna varianta.

Ce competente profesionale trebuie sa detina un decorator?

Rolul unui decorator este foarte intim. Acesta trebuie sa inteleaga intai de toate preferintele clientului, ca mai apoi sa le aplice pentru a ii oferi acestuia confort pe termen lung. Asadar, decoratorii experimentati insumeaza adesea nu doar competente profesionale, dar si competente personale, care ii ajuta sa creeze un raport cu clientul.

Concret, insa, poate cel mai important pentru un decorator este sa aiba un simt estetic dezvoltat. In plus, decoratorul trebuie sa fie in permanenta la curent cu cele mai noi tendinte in design, dar si cu solutiile si accesoriile de decor.

In al doilea rand, decoratorii trebuie sa poata lucra in limitele bugetului clientului. Asadar, managementul financiar este unul dintre skill-urile care fac diferenta dintre un decorator amator si unul profesionist. Si, nu in ultimul rand, decoratorul trebuie sa fie un bun comunicator, pentru a putea transpune viziunea clientului in realitate.

Ce calificari trebuie sa detina un decorator?

Decoratorul este un expert in domeniul estetic, dar care isi desfasoara activitatea in domeniul imobiliar. Asadar, calificarile unui decorator sunt de obicei multiple. Mai mult decat atat, foarte multi decoratori aleg sa se specializeze in anumite stiluri (cum ar fi, de exemplu, stilul asiatic, modern etc.).

Asadar, la baza, decoratorii trebuie sa detina cunostinte aprofundate de arta si design. Titlul oficial de decorator se obtine, insa, doar in urma finalizarii unui curs acreditat si obtinerii a unui certificat de calificare profesionala.

Altfel, decoratiunile interioare pot fi realizate si de persoane cu studii in domenii conexe, precum: arhitectura, arte plastice, arte decorative si design etc. Cu toate acestea, atunci cand alegeti sa colaborati cu un decorator, cel mai important aspect nu sunt certificarile, ci daca simtiti sau nu ca acesta se poate raporta la viziunea dumneavoastra.

Ce trebuie sa stim inainte de a contacta echipa de decoratori?

In principiu, decoratorii ar trebui sa va ajute sa descoperiti stilul cu care va simtiti confortabil. Asadar, cel putin teoretic, puteti apela la serviciile unui decorator fara a cunoaste inainte foarte multe detalii despre proiectul pe care il veti pune impreuna in practica. Cu toate acestea, orice informatie poate fi utila.

De exemplu, daca ati vazut anumite interioare de casa care v-au placut si pe care ati vrea sa le adoptati si pentru proiectul dumneavoastra, puteti impartasi cu decoratorul aceste informatii.

De asemenea, orice alte detalii legate de stilul dumneavoastra (paleta de culori preferata, stilul arhitectural etc.) va fi de real ajutor. Si nu in ultimul rand, un aspect mai putin artistic, dar extrem de important, este cel financiar. De cele mai multe ori, este de preferat sa stabiliti daca bugetul pentru decoratiuni este limitat, si care este limita respectiva.

Care este diferenta dintre un decorator si un designer de interior?

Decoratorul se poate asemana in linii mari cu un stilist personal. Acesta asista clientul in alegerea variantelor ce tin strict de design si de partea estetica, in timp ce designerul de interior se ocupa de asemenea de partea functionala a unei cladiri.
De asemenea, un decorator lucreaza preponderent cu culorile, obiectele de decor si de mobilier si cu alte accesorii, in timp ce designerul de interior se implica chiar si in partea de arhitectura (de exemplu, in distribuirea usilor si a ferestrelor pentru captarea optima a luminii).

De ce trebuie sa apelam la serviciile unui decorator profesionist?

In principiu, serviciile unui decorator nu reprezinta o necesitate, insa pot face diferenta dintre un interior simplu si un interior elegant sau chiar de lux. Asadar, angajarea unui decorator profesionist este fara doar si poate optionala si nu impusa.
Totusi, echipele de decoratori sunt recomandate mai degraba pentru confortul beneficiarului. Conform studiilor, persoanele care traiesc intr-o locuinta decorata corect se bucura de cu pana la 50% mai mult confort. Putem, asadar, afirma faptul ca principalul motiv pentru angajarea decoratorilor este reprezentat de sporirea calitatii vietii.