Gasesti rapid pe Reformex.
Un constructor poate fi necalificat sau calificat si lucreaza de cele mai multe ori ca parte a unei echipe de constructii. Responsabilitatile acestuia pe santier sunt multiple si variaza de obicei de la o lucrare la alta. Astfel, lucratorii in constructii nu detin neaparat o singura specializare, ci trebuie sa cunoasca cate un pic din fiecare. Iata doar cateva exemple de servicii oferite de constructori:
- Demolarea zidurilor sau chiar a intregii cladiri;
- Decopertarea peretilor si a pardoselilor;
- Realizarea sapaturilor pe santier;
- Turnarea betonului sau a asfaltului;
- Transportul si manipularea materialelor pe santier;
- Asistarea muncitorilor calificati in executia diferitor lucrari (dulgherie, electrica etc.);
- Realizarea diferitor constructii (cladiri rezidentiale, comerciale, poduri, drumuri etc.).
Dupa cum ati observat probabil deja, munca unui constructor presupune de cele mai multe ori efort fizic. De regula, constructorul este persoana responsabila cu executia muncii brute pe un santier.
Solicita oferte in mod gratuitCum procedezi cand alegi profesionistul?
Oferi detalii despre proiect
Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.
Primesti mai multe oferte
Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.
Alegi profesionistul ideal
Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.
Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!
Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.
Nu ai timp sa cauti?
Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de constructori.
Ne ocupam noi de gasirea unui constructor.
Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.
Salveaza timpul petrecut cu cautarea.
Vei primi oferte de la constructori verificati de REFORMEX.
Ce iti recomandam cand alegi un constructor?
Ce calificari trebuie sa detina un constructor?
La baza, un constructor nu are nevoie de nicio diploma sau de niciun certificat pentru a practica meseria. Constructorii sunt de regula considerati necalificati si fac parte din echipe mai mari de constructii. Cu toate acestea, constructorii pot opta pentru specializarea intr-unul sau mai multe segmente din domeniul constructiilor. De exemplu, constructorii care aleg sa lucreze ca montatori de schele metalice pot urma un curs de calificare de lacatus in constructii.
Ce competente si capabilitati trebuie sa aiba un constructor?
Constructorii trebuie sa poata asista pe santier in diverse lucrari. Asadar, un constructor trebuie sa aiba cunostinte si competente variate. De asemenea, constructorii trebuie sa cunoasca cel putin standardele generale din domeniul constructiilor. De exemplu, constructorii trebuie sa poata opera diferite utilaje si ustensile, necesare pentru amestecul si turnarea betonului, asadar, acestia trebuie sa cunoasca modul de operare al echipamentelor respective, dar si diferentele dintre materiale.
Ce trebuie sa stim inainte de a angaja un constructor?
Constructorul este cel care se ocupa de implementarea unui proiect tehnic de constructii. Asadar, inainte de a angaja un constructor, trebuie sa va aflati in posesia unui proiect tehnic de constructii. Acesta din urma este redactat de catre o firma de arhitectura, care cuprinde minim un arhitect si un inginer constructii. Fluxul unui proiect de constructii, asadar, presupune: angajarea unui arhitect pentru redactarea proiectului, obtinerea autorizatiei de constructie (daca este cazul) si in cele din urma angajarea unei echipe de constructii.
Care este diferenta dintre un constructor si un inginer constructor?
Exista mai multe diferente intre un constructor si un inginer constructor. De altfel, cele doua meserii se aseamana doar prin domeniul de aplicare, respectiv constructiile. Altfel, inginerul constructor este o persoana calificata si capabila sa proiecteze o constructie si sa supravegheze implementarea proiectului. Constructorul, pe de alta parte, este executantul, cel responsabil cu executia efectiva a lucrarilor. In orice caz, realizarea unei constructii necesita implicarea deopotriva a mai multor parti, printre care si a inginerului constructor si a constructorului.
Cat costa serviciul unui constructor?
In principiu, serviciile unui constructor sunt tarifate per total in cadrul proiectului de constructie. Totusi, daca doriti sa calculati un buget estimativ pentru proiectul dumneavoastra de constructii, iata mai jos o lista defalcata cu cele mai comune lucrari executate de constructori, precum si tarifele aferente:
- Decopertarea finisajelor de pe pereti: 20 – 30 de lei per mp;
- Demolarea peretilor: 80 – 100 de lei per mp;
- Turnarea betonului: 50 – 60 de lei per mp;
- Montarea dalelor pentru pavaje: 40 – 90 de lei per mp;
- Realizarea sapaturilor: 80 – 100 de lei per mc.
Ce garantii poate oferi un constructor?
Constructorul in sine este doar executantul unei lucrari. Asadar, acesta nu poate oferi de unul singur nicio garantie cu privire la lucrarea executata. Pe de alta parte, constructorul este parte a unei firme de constructii. La randul ei, asadar, firma de constructii nu doar ca poate, ci ar trebui sa garanteze calitatea in constructii pentru cel putin un an de la finalizare.
Acestea fiind spuse, inainte de a semna un contract cu o firma de constructii, asigurati-va ca in contract este stipulata durata minima de garantie stipulata de lege. In momentul de fata, Legea 10/1995 privind calitatea in constructii prevede o garantie de minim trei ani pentru constructiile de importanta normala (categoria C – cladiri de locuinte, constructii industriale sau social-culturale, etc.).