Cauti un constructor de schele in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Dupa cum implica insasi denumirea calificarii, un constructor de schele este responsabil cu realizarea, montarea si demontarea schelelor sau a altor structuri temporare asemanatoare. Alte exemple de structuri usoare realizate de schelari sunt: scari, pasarele, balustrade temporare, etc. Printre principalele servicii oferite de un schelar profesionist, se numara:

  • Incarcarea si descarcarea materialelor necesare pentru realizarea schelei;
  • Nivelarea bazei pentru a asigura stabilitatea schelei;
  • Asamblarea si dezasamblarea structurilor metalice usoare;
  • Verificarea sigurantei schelei, in vederea depistarii eventualelor nereguli;
  • Mutarea schelei pe distante scurte;
  • Realizarea diferitor tipuri de platforme necesare pe santier.

In prezent, constructorii de schele sunt indispensabili unui proiect de constructie, fie el rezidential sau comercial. In plus, ridicarea schelelor este necesara nu doar la exteriorul casei, ci si la interior (in special in cazul cladirilor vechi cu tavane inalte).

De asemenea, trebuie amintit faptul ca o mare parte din activitatea unei echipe de constructori de schele se desfasoara de regula la inaltime. Asadar, rolul in sine presupune nu doar o anumita experienta, ci si detinerea unei calificari recunoscute.

Solicita oferte in mod gratuit
constructor de schele

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de constructori de schele.

Ne ocupam noi de gasirea unui constructor de schele.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la constructori de schele verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un constructor de schele?

Ce calificari trebuie sa detina un constructor de schele?

In primul rand, un constructor de schele lucreaza la inaltime. Asadar, riscul de accidentare este sporit. De aceea, constructorii de schele trebuie, in primul rand, sa fie instruiti cu privire la siguranta lucrului la inaltime.

Din punct de vedere al calificarii, pentru a putea practica aceasta meserie, un lucrator in constructii trebuie de asemenea sa detina un certificat de calificare in meseria de montator de schele si esafodaje.

Spre deosebire de alte meserii, care permit calificarea la locul de munca, constructorul de schele trebuie sa fi urmat un curs acreditat de autoritatile competente. Asadar, unui muncitor necalificat nu doar ca ii lipsesc cunostintele necesare pentru montarea schelelor, ci si ii este interzisa prin lege practicarea acestei meserii.

Care sunt principalele deprinderi pe care constructorul de schele trebuie sa le aiba?

Calificarea intr-o meserie nu este intotdeauna suficienta pentru a garanta beneficiarului o lucrare de calitate. Asadar, un constructor de schele profesionist trebuie sa poata demonstra ca detine anumite competente, care il recomanda pentru un astfel de proiect.

In primul rand, un schelar trebuie sa fie confortabil cu inaltimile. De cele mai multe ori, principala cauza a erorilor comise de constructorii neexperimentati de schele este chiar teama de inaltimi.

De asemenea, constructorul de schele ar trebui sa poata intelege un proiect tehnic pentru a il putea pune in aplicare, dar si sa aiba o conditie fizica buna. Constructia, montarea si demontarea schelelor presupune un nivel ridicat de efort fizic. Si, nu in ultimul rand, acesta trebuie sa detina cunostinte despre securitatea in munca.

Cat costa serviciile unui constructor de schele profesionist?

Preturile in cazul constructiei, montarii si demontarii schelelor variaza de la un proiect la altul. Printre altele, tarifele sunt adesea influentate de inaltimea si dimensiunile schelei sau a structurii solicitate.
De exemplu, manopera pentru montarea si demontarea unei schele sau a unei platforme metalice poate costa intre 15 si 35 de lei pe metru patrat. Asadar, cel mai indicat mod de a obtine o oferta personalizata pentru nevoile dumneavoastra este sa luati direct legatura cu un constructor de schele calificat.

Ce trebuie sa stim inainte de a angaja o echipa de constructori de schele?

Daca ati demarat un proiect imobiliar, cu certitudine veti avea nevoie de serviciile unui constructor de schele. Totusi, pentru a facilita o comunicare mai eficienta cu acesta, este de preferat ca, inainte de a solicita oferta de pret, sa cunoasteti catea aspecte legate de proiectul dumneavoastra.
In acest sens, cea mai importanta caracteristica este dimensiunea peretelui pe care veti amplasa schela, dar si numarul etajelor. In functie de aceste doua aspecte, constructorul de schele va putea calcula dimensiunea schelei.

De ce trebuie sa apelam doar la constructori de schele calificati?

Realizarea schelelor este extrem de importanta intr-un proiect imobiliar. In primul rand, in momentul asamblarii sau al dezasamblarii, lucratorii se expun unor anumite riscuri. In al doilea rand, constructorii care escaladeaza ulterior schela trebuie sa se afle in deplina siguranta, pentru a evita accidentele de munca.
Asadar, atunci cand construiti o schela, aveti nu doar responsabilitatea, ci chiar obligatia de a le asigura siguranta muncitorilor. In acest sens, un constructor de schele calificat nu doar ca va realiza corect schela, dar chiar isi va asuma raspunderea pentru integritatea acesteia.

Care sunt principalele avantaje ale angajarii unui constructor profesionist de schele?

Angajarea unui constructor de schele calificat, spre deosebire de executia schelei in regie proprie, ofera mai multe beneficii. In primul rand, constructorul de schele dispune de cunostintele si echipamentele necesare pentru a asigura o structura rigida si sigura, care nu ar pune in pericol integritatea celor care o utilizeaza.
In al doilea rand, cei mai multi constructori de schele isi asuma contractual raspunderea pentru siguranta utilizatorilor schelei. De asemenea, de foarte multe ori, personalul calificat in montajul schelelor ofera muncitorilor care vor utiliza ulterior schela un training de securitate in munca la inaltime.