Cauti un constructor de case din lemn in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Un constructor de case din lemn este un meserias specializat în constructia cladirilor rezidentiale, realizate din diferite materiale lemnoase. Printre principalele materiale utilizate in acest sens se numara sipcile de lemn, OSB-ul sau lemnul rotund calibrat. 

In plus, desi aparent casele din lemn si cele din zidarie sunt asemanatoare, constructia lor este total diferita. Asadar, constructorii de case din lemn trebuie distinsi de cei specializati în cladirile din zidarie. Printre principalele servicii oferite de echipele de constructori de case din lemn se numara:

  • Constructia caselor din lemn dupa proiect;
  • Asamblarea caselor prefabricate din lemn;
  • Realizarea structurilor de rezistenta din lemn;
  • Renovarea caselor si a acoperisurilor din lemn;
  • Constructia diferitor anexe din lemn (de exemplu, foisoare, terase, pergole, etc.)

Totodata, constructorii de case din lemn va pot consilia in privinta alegerii esentelor de lemn si a materialelor potrivite pentru proiectul dumneavoastra. De asemenea, este demn de mentionat faptul ca majoritatea firmelor de constructori specializate în realizarea caselor si a cabanelor din lemn nu ofera servicii de realizare a fundatiei. Asadar, aceasta ar trebui sa fie executata inainte de ridicarea structurii de lemn.

Solicita oferte in mod gratuit
constructor de case din lemn

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de constructori de case din lemn.

Ne ocupam noi de gasirea unui constructor de case din lemn.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la constructori de case din lemn verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un constructor de case din lemn?

De ce trebuie sa apelam doar la serviciile unui constructor de case din lemn si nu la un constructor rezidential?

Un constructor rezidential este de regula specializat in ridicarea structurilor din zidarie (caramida, boltari etc.). Lemnul, insa, are anumite particularitati si necesita cunostinte speciale pentru a putea fi prelucrat si asamblat. De exemplu, daca lemnul este fixat necorespunzator, acesta poate curba si poate chiar ceda in timp din cauza presiunii.

Asadar, daca planuiti sa construiti o casa sau o cabana din lemn, este de preferat sa apelati la serviciile unui profesionist specializat in lucrul cu lemnul, la fel cum pentru a construi o casa din caramida este recomandata angajarea unui constructor specializat in zidarie.
Nu in ultimul rand, un constructor de case din lemn nu doar ca are cunostintele necesare pentru a ridica o casa de lemn, dar dispune si de ustensile si echipamente profesionale pentru prelucrarea lemnului.

Cat costa angajarea unui constructor de case din lemn?

Casele din lemn nu se rezuma doar la clasicele cabane din lemn rotund. In prezent, tehnologia in acest domeniu a avansat intr-atat, incat exista solutii de case din panouri prefabricate extrem de performante, care chiar rivalizeaza cu cladirile din zidarie. Asadar, inainte de a putea calcula un pret pentru manopera, este important sa discutam despre tipul casei construite.

De exemplu, o cabana prefabricata din lemn, simpla si de aproximativ 50 mp costa aproximativ 10.000 de lei, cu materialele si manopera incluse. Pe de alta parte, manopera pentru o cabana personalizata poate costa chiar si peste 25.000 de lei, fara materiale.
Asadar, pentru a obtine o oferta calculata in functie de propriile nevoi, este indicat sa apelati direct la un constructor de case din lemn. Acesta va putea analiza proiectul sau cerintele si va va oferi o cotatie cat mai apropiata de realitate.

Ce trebuie sa stim înainte de a angaja o echipa de constructori de case din lemn?

Principalele aspecte discutate la prima intalnire cu echipa de constructori de case din lemn sunt legate de particularitatile proiectului dumneavoastra. Cu cat mai multe detalii le veti oferi acestora, cu atat mai usor le va fi lor sa estimeze dificultatea lucrarilor. In plus, in baza detaliilor oferite, acestia vor putea estima un necesar de materiale, dar si costul pentru manopera.

Asadar, inainte de a apela la serviciile unui constructor de case din lemn, asigurati-va, daca nu aveti deja un proiect de constructii, ca aveti cel putin o viziune de ansamblu a investitiei pe care urmeaza sa o realizati.

Ce calificari sau specializari trebuie sa detina un constructor de case din lemn?

Constructia caselor pe structura din lemn presupune o imbinare de cunostinte. Un constructor de case din lemn trebuie sa cunoasca deopotriva notiuni de constructii si structura, dar si notiuni de dulgherie. In plus, in cazul caselor din elemente prefabricate de lemn, constructorul trebuie sa poata asambla casa conform specificatiilor.

Putem, deci, spune ca un constructor de case pe structura de lemn este calificat, in primul rand, in domeniul constructiilor si detine specializari in mai multe domenii, majoritatea avand legatura cu prelucrarea si montarea lemnariei.

De ce este important sa prospectati piata înainte de a alege un constructor de case din lemn?

In prezent, piata constructorilor de case din lemn este foarte vasta. Din ce in ce mai multi constructori se specializeaza in constructia caselor pe structura din lemn. Asadar, inainte de a semna un contract de prestari servicii cu un constructor de case de lemn, este indicat sa luati legatura cu cat mai multe echipe.

Astfel, va veti putea forma o idee cu privire la tarifele si serviciile propuse de diferite echipe. De asemenea, daca este posibil, identificati parerile fostilor clienti, pentru a stabili daca echipa aleasa ofera sau nu servicii de calitate.

Care este diferenta dintre un constructor de case din lemn si un dulgher?

Prin definitie, dulgherul este un lucrator specializat în prelucrarea si realizarea diferitor structuri din lemn. Casele, insa, presupun un nivel de cunostinte aprofundat. De exemplu, un constructor de case din lemn trebuie sa ia in calcul panta pentru scurgerea apei, astfel incat instalatorul sa poata realiza cu succes instalatia sanitara.

Asadar, pentru a face distinctia dintre un dulgher si un constructor, putem spune ca dulgherul în domeniul constructiilor este de regula cel care se ocupa strict de realizarea structurilor (sarpante, stalpi, etc.), in timp ce constructorul de case din lemn dispune de toate cunostintele necesare pentru a executa o casa de lemn de la zero.