Cauti un constructor de case?

Gasesti rapid pe Reformex.

Un constructor de case este un lucrator in domeniul constructiilor, care detine multiple specializari. Acesta are responsabilitatea de a prelua lucrarea din faza de proiect si de a preda casa la cheie (sau, dupa caz, la rosu sau la gri). Asadar, constructorii de case trebuie sa execute diverse lucrari. Printre principalele servicii oferite de echipele de constructori de case se numara:

  • Urmarirea in detaliu a proiectului;
  • Realizarea sapaturilor pentru fundatii sau fose septice;
  • Realizarea cofrajelor si a armaturilor;
  • Realizarea zidariei si a elementelor de dulgherie;
  • Ridicarea casei in conditii optime;
  • Colaborarea cu instalatori si electricieni;
  • Realizarea finisajelor pentru pereti, podele si pardoseli;
  • Managementul proiectului si coordonarea lucrarilor de constructie.

In plus, este demn de mentionat faptul ca un constructor de case poate avea una sau mai multe calificari. Intotdeauna, echipele de constructori acopera intreaga gama de specializari, astfel incat sa poata asigura implementarea integrala a proiectului.

Solicita oferte in mod gratuit
constructor de case

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de constructori de case.

Ne ocupam noi de gasirea unui constructor de case.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la constructori de case verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un constructor de case?

Ce specializari sau calificari trebuie sa detina un constructor de case?

Un constructor de case executa diverse tipuri de lucrari, necesare pentru ridicarea unei case. Astfel, un singur constructor de casa nu ar putea executa o lucrare fara ajutorul unei echipe, decat daca ar detine calificari in toate domeniile constructiilor.

De regula, pentru a realiza o casa de la zero la cheie, echipele de constructori de case sunt formate din mai multi specialisti, fiecare calificati in diverse domenii. De asemenea, echipele pot fi asistate in lucrari de lucratori necalificati, dar doar in lucrarile care presupun munca bruta (cum ar fi, de exemplu, realizarea sapaturilor).
Asadar, o echipa de constructori rezidentiali trebuie sa fie formata din lucratori calificati, precum: dulgheri, zidari, betonisti, electricieni, instalatori, etc.

Poate un constructor de case sa construiasca o cladire comerciala?

In principiu, constructorii au aceeasi baza de cunostinte, indiferent de domeniul in care activeaza. Cu toate acestea, este de preferat sa apelati intotdeauna la echipe specializate intr-un anumit segment.

De exemplu, un constructor de case va cunoaste nevoile generale ale unui utilizator rezidential. De asemenea, un constructor de hale metalice, de exemplu, va lucra mult mai rapid si mai eficient in domeniul in care este specializat.
Asadar, fiecare specialist aduce cu sine propriul bagaj de cunostinte si experienta, de care veti beneficia inca de la semnarea contractului de colaborare. De aceea este recomandat ca pentru fiecare tip de proiect sa va indreptati catre echipe specializate.

Cat costa serviciul unui constructor de case?

De regula, serviciile constructorilor de case sunt tarifate in functie de lucrare, iar calculele se fac in raport cu dimensiunea lucrarii. De exemplu, pretul mediu pentru turnarea fundatiei este de aproximativ 50 de lei per mc. Asadar, fundatia unei case cu amprenta de 100 mp, adanca de 1,5 mp va costa aproximativ 7500 de lei. Pentru o lucrare completa, insa, la acest pret se adauga realizarea spapturilor, cofrarea si armaturilor.
In acest sens, cel mai bun mod de a obtine costurile exacte aferente proiectului dumneavoastra este prin a solicita direct oferte de la cat mai multe echipe de constructori. Acestia vor putea evalua proiectul in cunostinta de cauza si va vor putea oferi un cost realist.

Ce trebuie sa stim inainte de angajarea unui constructor?

Inainte de a apela la serviciile unui constructor de case, va trebui sa aveti deja proiectul executat si sa fi obtinut autorizatia de constructie. Asadar, prima etapa atunci cand construiti o casa este aceea de a apela la serviciile unei firme de arhitectura, pentru intocmirea documentatiei tehnice.
Ulterior, proiectul va va fi de ajutor in relatia cu firma de constructii in doua moduri. In primul rand, in baza acestuia veti putea obtine o oferta concreta pentru executia lucrarilor. In al doilea rand, constructorii, desi teoretic cunosc specificatiile tehnice ale unei case, trebuie sa respecte intru totul indicatiile din proiect. Printre altele, pe langa partea de design (estetica casei) proiectul le ofera acestora informatii cu privire la cantitatile de fier necesare s.a.

De ce este important sa angajam o echipa profesionista de constructori de case?

Din pacate, in domeniul constructiilor rezidentiale, foarte multi clienti au avut parte de experiente mai putin placute de-a lungul timpului. Asadar, pentru a evita acest scenariu neplacut, angajarea unui constructor de case profesionist este mai mult decat necesara.
Spre deosebire de neprofesionisti, constructorul profesionist va va oferi mai multe facilitati, menite pentru a va spori increderea. De exemplu, o echipa profesionista va poate garanta contractual calitatea executiei si rezistenta imobilului pentru un anumit numar de ani. De asemenea, in colaborarea cu un profesionist, tarifele convenite la semnarea contractului nu se vor majora pe parcurs. Si, nu in ultimul rand, profesionistul dispune de cunostintele si de echipamentele necesare pentru a finaliza proiectul intr-un timp mai scurt.

Pot fi platite serviciile unui constructor de case in mai multe rate?

In principiu, raspunsul la aceasta intrebare depinde foarte multe de echipa de constructori pe care ati ales-o. De cele mai multe ori, insa, din punct de vedere al costurilor, firmele de constructii nu percep plata in avans a intregii lucrari.
In schimb, un constructor de case profesionist va stabili in prima faza costul total al manoperei, baza proiectului de constructie. De asemenea, acest cost va fi defalcat pentru fiecare lucrare executata. Astfel, clientul va achita etapizat lucrarile, pe masura ce acestea sunt finalizate. Spre exemplu, dupa finalizarea fundatiei, veti achita lucrarile aferente acestei etape. Apoi, dupa ridicarea zidurilor, veti achita lucrarile respective si tot asa.