Cauti un betonist in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Rolul unui betonist in domeniul constructiilor este mult mai vast decat s-ar crede la o prima vedere. Pe scurt, betonistul este responsabil cu toate operatiunile de betonare. Printre activitatile curente ale acestuia se numara nu doar turnarea betonului, ci si operatiuni precum:

  • Realizarea amestecului de beton;
  • Asamblarea si dezasamblarea cofrajelor;
  • Realizarea ranforsarilor metalice pentru beton;
  • Turnarea, distribuirea, compactarea si nivelarea betonului;
  • Tratarea betonului dupa turnare;
  • Finisarea suprafetelor (in anumite situatii).

Din punct de vedere al calificarilor, un betonist poate lucra si fara diploma, fiind necesara, in primul rand, experienta. Cu toate acestea, Ministerul Muncii recunoaste oficial ocupatia de fierar betonist, pentru care, in urma finalizarii unui curs si a sustinerii unui examen, elibereaza o diploma de calificare.

Solicita oferte in mod gratuit
betonist

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de betonisti.

Ne ocupam noi de gasirea unui betonist.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la betonisti verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un betonist?

Cat costa serviciile unui betonist?

In primul rand, trebuie sa stiti ca un betonist executa o varietate foarte mare de lucrari. Astfel, o lucrare de turnare a fundatiei si a structurii de rezistenta poate fi mai costisitoare decat o lucrare de turnare a unei sape din beton. De asemenea, fiecare proiect are propriile particularitati (de exemplu, cantitatea de fier beton utilizata). Drept urmare, in domeniul constructiilor, preturile variaza de la un caz la altul.
Asadar, pentru a estima costurile, este de preferat sa luati legatura direct cu un betonist. Acesta va putea evalua proiectul, iar in urma analizei va va putea oferi un cost estimativ sau chiar exact.

Se poate lucra cu un betonist fara licenta?

Da, turnarea betonului nu este o stiinta exacta si, de altfel, nu necesita detinerea unei licente pentru practicarea meseriei. Cu toate acestea, intrebarea este, de fapt, daca doriti intr-adevar sa incredintati proiectul dumneavoastra unei persoane care nu are calificarea necesara.
Chiar daca experienta pe santier este mai importanta decat calificarea in sine, detinerea celei din urma atesta faptul ca betonistul a trecut printr-un curs teoretic si practic si ca abilitatile acestuia sunt recunoscute oficial de catre o autoritate a statului.

Care sunt factorii dupa care trebuie ales un betonist?

De cele mai multe ori, betonistul va lucra direct cu o firma de constructii si, deci, va fi parte a unei echipe de profesionisti. Totusi, exista situatii in care este necesara doar angajarea unui betonist, si nu a unei intregi echipe de constructori. Un astfel de exemplu poate fi ridicarea etapizata a unei constructii, care debuteaza cu turnarea fundatiei si a stalpilor.

In acest caz, este indicat sa alegeti betonistul in functie de mai multi factori. Primul factor care ar trebui sa va influenteze decizia este nivelul calitatii serviciilor prestate. Pentru a identifica daca un betonist ofera sau nu servicii de buna calitate, cereti acestuia sa va arate lucrari pe care le-a realizat in trecut si chiar luati legatura cu beneficiarii, pentru a le cere opinia.

De asemenea, desi calitatea este principalul factor de departajare, interesati-va cu privire la tarifele practicate. Un principiu general valabil in domeniul constructiilor este acela ca un pret mic conduce adesea catre un rezultat slab calitativ, dar un pret prea mare nu garanteaza nimanui o lucrare de exceptie.

Cum identificam un betonist profesionist?

Cum piata constructorilor abunda de personal, identificarea unui betonist profesionist se poate dovedi o sarcina destul de dificila. Totusi, pe langa experienta si reputatia betonistului, iata cativa factori care pot face departajarea dintre un profesionist si un amator:

  • Plata in avans: In timp ce plata unui avans este perfect normala in domeniul constructiilor, plata in avans a intregii lucrari este ferm descurajata de catre orice profesionist. Asadar, daca persoana angajata v-a solicitat sa achitati serviciile inainte de a le fi prestat, ar fi indicat sa va indreptati atentia catre un alt betonist;
  • Semnarea unui contract: Contractele in constructii genereaza garantii si obligatii de ambele parti. Astfel, prin semnarea unui contract, dumneavoastra va veti asuma plata integrala a serviciilor, iar betonistul isi va asuma respectarea tuturor termenilor contractuali;
  • Tarifarea corecta: Un profesionist cu siguranta poate fi mai scump decat un neprofesionist. Cu toate acestea, un profesionist nu va solicita niciodata o suma mai mare decat cea corecta. Asadar, modul de tarifare este un semn care poate diferentia intre betonistii profesionisti si cei amatori.

Cand nu este necesara angajarea unui betonist?

In teorie, lucrarile mai putin complexe pot fi executate chiar si in regie proprie. Un astfel de exemplu poate fi reprezentat de turnarea betonului pe o alee in interiorul curtii. Cu toate acestea, chiar si in aceste situatii, lipsa experientei isi poate spune cuvantul si poate compromite intreaga investitie. Asadar, chiar daca uneori considerati ca puteti economisi executand anumite lucrari fara ajutor din partea profesionistilor, este recomandat sa nu o faceti. Conform specialistilor, peste 90% dintre lucrarile executate in regie proprie ajung sa cedeze in mai putin 5 ani de la finalizare.

De ce se recomanda intotdeauna calitatea inaintea pretului?

Presupunem ca orice lucrare trebuie vazuta drept o investitie. Iar scopul unei investitii este sa fie eficienta pe termen lung. Asadar, atunci cand angajati un betonist, inainte de a discuta despre partea financiara, este de preferat sa stabiliti normele (dar si asteptarile dumneavoastra) de calitate. Adesea, o lucrare slab calitativa genereaza probleme inca din primii ani de exploatare. Nu mai trebuie sa spunem ca acest lucru necesita reparatii, care la randul lor genereaza costuri suplimentare. Astfel, lucrarile pentru care veti achita in prima faza mai putin, ajung sa coste mai mult pe termen lung.