Pardoseli copii

pardoseli copii

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Pentru incaperile destinate copiilor, este necesar sa fie alese materiale de constructie si tipuri de amenajare aparte. Acest lucru inseamna ca toate finisajele, indiferent de suprafata pe care vor fi montate, sa fie sigure pentru sanatatea copiilor, curatenia putandu-se realiza mult mai usor si eficient.

Materialul de finisare pentru pardoseli copii se incadreaza in aceasta categorie de interes. Veti avea grija, deci, sa alegeti materiale rezistente si, in acelasi timp, atractive in privinta culorilor.

Despre ce este si ce caracteristici trebuie sa intruneasca o pardoseala copii, in ce spatii poate fi montata, cat ar putea costa si de ce merita sa fie pusa in opera o astfel de pardoseala, aflati amanunte in cele ce urmeaza.

Ce sunt pardoselile pentru copii?

Inca de la cea mai frageda varsta, copilul se joaca la nivelul pardoselei, fiind spatiul in care nu doar ca va incerca sa faca primii sai pasi, ci si activitati libere, de invatare. Din acest motiv, aceasta suprafata merita din partea parintilor o atentie deosebita.

Pentru pardoseli copii sunt, in prezent, disponibile materiale special proiectate ca desing, calitate si siguranta, in asa fel incat utilizarea lor sa atinga urmatorii parametrii, unanim solicitati:

 • Flexibilitate de montaj – Cu cat materialul este mai flexibil, cu atat montarea lui se va realiza rapid pe suprafata placii camerei;
 • Atenuarea caderii – Nivelul de compresiune trebuie sa fie suficient, in asa fel incat copilul sa nu resimta durere atunci cand cade. Este recomandat ca acest nivel sa nu fie prea mare pentru ca nu va permite copilului sa invete sa mearga corect pe o suprafata plana;
 • Porozitatea – Pentru pardoseala copii veti alege materiale cu porozitate cat mai redusa. Este singura metoda prin care nu riscati acumularea murdariei in fibra materialului si, ulterior, riscul de imbolnavire a copilului;
 • Intretinere economica si rapida – Intretinerea suprafetei de pardoseala pentru copii se face foarte des. Din acest motiv, calitatea materialului trebuie sa fie foarte buna, astfel incat sa reziste atat la frecare, cat si la diferite substante cu care se realizeaza ingienizarea pardoselei;
 • Aspect – Cu cat varianta de material pentru pardoseli copii este mai colorata, cu atat va fi mai benefica pentru dezvoltarea emotionala si mentala a copilului. Inceperea vietii intr-o lume plina cu culori se va concretiza printr-o dezvoltare echilibrata.

Acesti parametrii trebuie sa fie regasiti in numar cat mai mare atunci cand comandati montarea de pardoseli copii. Cand faceti cumparaturi personale, verificati intotdeauna caracteristicile produsului.

Multi producatori detin in portofoliu materiale de finisare dedicate pentru pardoseala celor mici si specifica caracteristicile acestora. Altfel, cereti parerea unui arhitect sau constructor profesionist si veti fi sigur ca alegerea este una corecta.

pardoseli pentru copii

Caracteristici pardoseala pentru copii

O pardoseala copii trebuie sa fie atent aleasa pentru ca beneficiile utilizarii sa fie in interesul copilului. In prezent, exista numeroase variante de pardoseli pentru copii, gama variata fiind un avantaj.

Este de preferat sa excludeti de la bun inceput folosirea covoarelor sau mochetelor pentru simplul fapt ca reprezinta o capcana permanenta plina cu praf si microorganisme. Pentru a fi siguri ca achizitionati materialul de acoperire potrivit, iata ce caracteristici trebuie sa urmariti:

 • Suprafata trebuie sa fie moale pentru a amortiza caderea copilului;
 • Nivelul de izolare (grosimea materialului) fata de placa turnata sa fie cat mai bun;
 • Sa poata fi folosit si cand se opteaza pentru incalzire prin pardoseala;
 • Materialul sa fie certificat in scop antibacterian si antialergic;
 • Rezistenta la rupere sa fie mare in raport cu frecarea si forta de tragere a copilului;
 • Sa nu prezinte un miros propriu si sa fie impermeabil;
 • Sa fie certificat cu marcaj CE in privinta toxicitatii atunci cand este atins cu gura de catre copil;
 • Sa fie decorat cu cat mai multe culori;
 • Sa fie usor de intretinut si dezinfectat fara a se decolora;
 • Sa fie simplu de pozitionat sau scos de pe podeaua camerei cand se doreste inlocuirea.

In mod cert, multe dintre aceste caracteristici pentru pardoseala copii se regasesc in informatiile pe care producatorii le ofera. Cu cat veti bifa mai multe dintre acestea, cu atat siguranta copilului in contact cu pardoseala va fi mai mare.

pardoseala pentru copii in interior

Utilizari

Utilizarea de pardoseli copii nu se limiteaza doar in spatiul apartametului sau casei familiei. Copii isi vor petrece timp atat acasa, cat si in centre specializate cum sunt cresele sau gradinitele, dar si in spatii destinate pentru jocul in aer liber. Iata care sunt aceste locatii in care copii trebuie sa fie protejati prin realizarea unor pardoseli pentru copii:

 • Pardoseli interioare – In apartament sau in casa, camera copilului va fi dotata cu pardoseala pentru copii. Pentru aceasta operatiune sunt responabili parintii care se ingrijesc sa gaseasca materialul potrivit. Acelasi lucru este necesar sa se intample si in crese, gradinite sau centre comerciale care au amenajate spatii de joaca pentru copii. Administratorii acestor locatii vor solicita expres constructorului sa monteze pardoseli pentru copii;
 • Pardoseli exterioare – Locurile de joaca in aer liber destintate copiilor mici sunt si acestea zone in care este necesara montarea de pardoseli copii pentru exterior. In cea mai mare parte, caracteristicile acestora sunt indentice cu cele ale pardoselilor de interior. In plus, va fi necesar ca aceste pardoseli copii montate la exterior sa reziste la actiunea UV si, in general, la factorii de mediu. Cand aceste spatii sunt pe domeniul public, responsabilitaea apartine autoritatii locale.
pardoseala pentru copii in exterior

Care este pretul de executie?

In cea mai mare parte, aceste pardoseli copii, denumite in limbaj comercial si covoare copii, sunt vandute in forma dezasamblata, sub forma de placi cu forma patrata sau dreptunghiulara. Fiind produse din spuma poliuretanica, aderenta lor este, in general, foarte buna pe suprafata unei placi din beton. Pentru siguranta se pot fixa cu un adeziv special pentru poliuretan.

Avand in vedere ca majoritatea pieselor din care puteti compune pardoseli copii sunt produse special pentru a fi imbinate cu usurinta, pretul de executie poate fi zero atat timp cat le montati singuri.

Cand nu le puteti monta singuri, sau este necesar sa le lipiti de podea, pretul de montare este mic si va fi sincronizat cu suprafata pe care se aplica acest material de pardoseala pentru copii.

pardoseli copii loc de joaca

De ce sa optam pentru instalarea unei pardoseli pentru copii?

Daca va puneti problema in a alege pentru camera copiilor intre pardoseli dedicate si orice alta varianta de tip covor, mocheta, parchet si carpete, va prezentam in continuare de ce merita sa optati pentru instalarea unei pardoseli pentru copii in spatiile de locuit. Iata care sunt argumentele in favoarea acestor pardoseli copii, fie ca le montati in interior, fie in exterior:

 • Reduceti aproape de zero riscul de accidentare a copilului in timpul jocului, sau atunci cand cade pe suprafata;
 • Indepartati substantial riscul de contaminare cu agenti patogeni, microorganisme sau virusi pentru ca aceste pardoseli pentru copii nu sunt poroase;
 • Mentineti usor curatenia si realizati cu adevarat ingienizarea suprafetei;
 • Faceti economie, datorita rezistentei pe termen lung a materialului din care este produsa o pardoseala copii;
 • Generati un design atractiv, vesel, viu si mereu proaspat in camera copiilor.

Consideram ca aceste argumente vor fi suficiente pentru a alege pardoseli copii pentru sanatatea fizica si emotionala a acestora. Asortarea acestor suprafete este atat de simpla in raport cu mobila si finisajele peretilor, incat puteti deveni cu usurinta propriul designer si constructor al camerei copiilor.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.