Montaj usi termopan

Montaj usi termopan

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Folosirea unei solutii de inchidere a golurilor de usa este o necesitate ce trebuie privita si aleasa cu mult atentie. Prin alegere se intelege gasirea celui mai potrivit material si folosirea unei metode de montaj profesional.

Cum aceste oportunitati sunt disponibile, valorificarea lor se va transpune in producerea de usi termoizolante ce vor avea parte de un montaj usi termopan calitativ.

Despre importanta etapei de montare usi din termopan si beneficiile primite dupa un montaj corect, despre cum se face corect instalarea, dar si de ce este important sa lucram cu profesionisti pentru montaj usa termopan, aflati amanunte in acest articol.

De ce este important montajul usilor din termopan?

Prima necesitate pentru mentinerea unui climat optim de locuire in orice cladire este aplicarea celei mai bune variante constructive de inchidere pentru golurile usilor si ferestrelor.

Usile de acces in casa, sau cele care separa camerele de restul casei, sunt necesare sa asigure, pe rand, siguranta impotriva efractiei si intimitate interioara.

Folosirea de produse cu profile si sticla termoizolanta este, in prezent, o solutie eficienta, cu timp redus pana la utilizare, in special cand vorbim despre montaj usa termopan. Beneficiile sunt de luat in considerare pentru ca produc efecte de lunga durata. Le aveti pe toate prezentate in continuare:

 • Golul de usa va fi perfect inchis din punct de vedere al schimbului de termperatura cu mediul exterior;
 • Izolarea impotriva patrunderii apei sau a zgomotului din exterior este foarte buna si se datoreaza atat profilului si sticlei (sau panoului termoizolant), cat si sistemului de inchidere cu garnituri si feronerie de calitate;
 • Intretinerea este net mai usor de realizat in comparatie cu alte materiale din care se pot produce usi pentru exterior sau pentru interior;
 • Timpul de montare usa termopan este scurt si utilizarea efectiva se poate face la scurt timp dupa instalare;
 • Mentenanta periodica este simpla si ieftina;
 • Reparatia unei usi din termopan nu costa mult atat timp cat partile fixe si mobile au beneficiat la intervale regulate de timp de mentenanta si intretinere corespunzatoare.

In functie de necesitati, tamplaria usilor din termopan se poate produce din diferite tipuri de materiale, cum sunt: PVC, aluminiu sau lemn stratificat. Pentru oricare dintre acestea, alegeti ca etapa de montare usa termopan sa fie facuta de catre o echipa profesionista.

Trebuie sa aveti in vedere ca, simultan cu etapa de montare usi din termopan, trebuie sa fie realizat si reglajul. Acest procedeu contribuie direct la calitatea etansarii pe care usile termoizolante pot si trebuie sa o ofere.

Montare usi termopan

Care sunt beneficiile usilor din termopan montate corect?

Pentru a beneficia de montare usa termopan cu rezultate ulterioare foarte bune, este recomandat ca lucrarea sa fie executata de catre o echipa experimentata.

Desi, in aparenta, pasii de lucru nu par atat de dificili, in realitate sunt de luat o serie de masuri de precautie, dar si folosirea unor metode specifice acestei lucrari. Toate acestea sunt necesare pentru ca, in final, dupa montaj usi termopan sa se poduca beneficiile pe care le asteptati si care se refera la:

 • Separarea eficienta a interiorului de exterior din punct de vedere termic;
 • Diminuarea considerabila a fluxului de zgomot din exterior, ce poate patrunde in casa la nivelul usii;
 • Blocarea patrunderii apei sau a zapezii;
 • Stoparea patrunderii curentilor de aer sau a umezelei;
 • Crearea unei bariere de protectie impotriva patrunderii neautorizate in locuinte. Usile cu profile din aluminiu sau lemn stratificat sunt recomandate pentru montarea de yale cu blocare multipunct;
 • Completarea estetica a fatadei cladirii cu o usa perfect functionala si asortata cu arhitectura.

Cand aceste beneficii sunt indeplinite in totalitate, se poate spune ca ati beneficiat de un montaj usi termopan realizat profesional. La acest aspect au contribuit, cu siguranta, si materialele din care sunt produse usile, dar si consumabilele de calitate care trebuie utilizate cand se executa o montare usi din termopan.

Montaj usa termopan

Etape de montare usi din termopan

Un montaj usa termopan se poate realiza atat intr-un spatiu de cladire nou, dar si atunci cand se doreste inlocuirea vechii usi. In cladirile noi se presupune ca golul de usa este deja pregatit, masurile pot fi luate direct in planul de constuctie, iar comanda se poate pune in practica intr-un timp scurt.

Pentru cladirile vechi, este necesar ca masuratorile sa fie atent preluate de catre un tehnician experimentat, inainte ca usa veche sa fie demontata. Calitatea acestor masuratori este foarte importanta pentru ca spatiul dintre noul toc si zid sa nu depaseasca 25 mm pe fiecare latura. Iata care sunt etapele de montare usi din termopan in cazul unei cladiri vechi:

 • Preluarea dimensiunilor – Se realizeaza cu deosebita atentie pentru ca noua usa sa se potriveasca in golul de usa si sa fie suficient loc pentru izolarea ei perimetrala;
 • Demontarea usii vechi – Operatiunea se executa cu precautie pentru a nu produce stricaciuni suplimentare zidurilor;
 • Marcarea locului de montaj – Locul de montare al tocului de usa se marcheaza in asa fel incat pozitionarea sa fie cat mai apropiata de jumatatea zidului;
 • Fixarea preliminara pe pozitie – Tocul de usa se va fixa fata de zid cu ajutorul unor pene din lemn. Se verifica cu acuratete folosind o nivela daca tocul este asezat in pozitie orizontala, verticala, atat stanga-dreapta cat si fata-spate;
 • Fixarea definitiva de zid – Tocul este gaurit cu un spiral pentru metal pana cand se ajunge la zid. In continuare, se foloseste un spiral pentru beton sau caramida pentru crearea gaurilor in zid. Fixarea definitiva se realizeaza cu suruburi autofiletante pentru beton sau caramida. Se folosesc suruburi care pot patrunde cel putin 80 cm in zid. Insurubarea se face cu atentie pentru ca tocul usii sa ramana in pozitia initiala;
 • Umplerea golului ramas intre zid si tocarie – Golul perimetral se va umple cu spuma poliuretanica. Aceasta spuma are rol de protectie termica, fonica, la umiditate si ofera prin comprimare un mic spatiu de dilatare al tocariei. Lipsa spumei in cantitate suficienta poate sa produca spargerea sticlei la usile astfel dotate, deoarece in caz de dilatare nu exista un spatiu tampon intre tocarie si zid;
 • Montarea foii de usa – Foaia de usa poate fi plina, sau cu spatiu pentru sticla termopan. In cazul usilor pline, panoul interior termoizolator poate ramane nescos cat timp se fixeaza canatul in balamale. Cand exista geam termoizolator, acesta se scoate inainte de montarea canatului. Dupa intarirea spumei se poate monta sticla si se realizeaza reglajele finale;
 • Prima utilizare – Este recomandat ca prima utilizare obisnuita sa se faca dupa circa 24 de ore de la montaj usi termopan. Timpul este necesar pentru intarirea in profunzime a spumei poliuretanice.

De la caz la caz, etapele de montare usi termopan pot fi adaptate in functie de starea in care se gaseste golul de usa. Cu toate acestea, daca etapele principale prezentate sunt respectate, acestea vor fi suficiente pentru ca beneficiarul sa primeasca un produs perfect functional si care ofera toate beneficiile prezentate anterior. In mod obisnuit, nu ar trebui sa existe motive pentru care sa nu colaborati cu o firma profesionista care produce si ofera clientilor montaj usi termopan.

instalare usa termopan

De ce sa alegem doar profesionisti pentru montajul usilor din termopan?

Usile si ferestrele cu profile si geam termopan sunt produse care sunt considerate parti importante ale unei constructii. De calitatea lor fizica si de precizia montajului vor depinde confortul interior al locatarilor si realizarea de economii cu consumul de energie electrica si/sau gaz.

Pentru aceste motive, recomandam ca atunci cand aveti nevoie de un montaj usi termopam, sa il lasati in seama profesionistilor. Iata care sunt principalele motive care pot sa va convinga ca aceasta decizie este cea corecta:

 • Este eliminata risipa de caldura pe timp de iarna;
 • Este blocata intrarea aerului fierbinte pe timp de vara;
 • Sunt stopate praful, curentii de aer, umezeala, apa sau zapada;
 • Utilizarea usoara este garantata pe termen lung;
 • Aportul arhitectural si siguranta proprietatii vor fi perfecte.

Acum cand aveti toate indiciile despre ceea ce inseamna o lucrare de montaj usi termopan in regim profesional, va ramane doar sa alegeti o firma specializata care sa produca, sa monteze si sa asigure mentenanta in garantie si eventuale reparatii post garantie.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.