Manopera piatra naturala

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

50 RON

Pret minim: 30 RON

Pret maxim: 90 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Fie ca este executata la interior sau la exterior, manopera piatra naturala este considerata o lucrare relativ dificila. Din acest motiv, specialistii insista cu privire la mentinerea unui nivel ridicat al calitatii. Asadar, in cele ce urmeaza nu vom discuta despre cum se monteaza piatra naturala, ci despre ce presupune un astfel de proiect din punct de vedere al calitatii si al investitiilor. Pana la finalul articolului urmator, ar trebui ca printre altele sa aveti o viziune de ansamblu asupra:

 • Principalelor tipuri de utilizari ale pietrei naturale;
 • Tarifelor practicate de majoritatea montatorilor profesionisti de piatra;
 • Caracteristicilor de baza ale unei manopere piatra naturala bine executate.

De ce este importanta manopera pietrei naturale?

Manopera piatra naturala se refera per ansamblu la orice lucrare de montaj, atat la interior, cat si la exterior, a placilor din piatra naturala. In sine, piatra naturala vine intr-o gama variata de sortimente. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt marmura, granitul, dar si piatra de rau. Mai mult decat atat, piatra reprezinta o solutie versatila ce poate fi montata nu doar in interiorul cladirilor, dar si in exterior.

Avand in vedere multimea factorilor ce pot influenta o astfel de lucrare, putem, asadar, afirma faptul ca intreg succesul investitiei consta in mare parte in calitatea manoperei. Chiar si cea mai mica greseala de executie poate compromite intreg proiectul. Manopera este, deci, importanta nu doar din punct de vedere al aspectului final, ci si din punct de vedere financiar. 

manopera piatra naturala

Tipuri de utilizari

In principiu, piatra naturala are o aplicabilitate practica vasta. Aceasta se preteaza, in general, atat in lucrarile de finisare orizontale, cat si in lucrarile de finisare a suprafetelor verticale. Printre cele mai des intalnite lucrari de manopera piatra naturala, amintim:

 • Pardoseli din marmura – Indubitabil, pardoselile din marmura ofera oricarei incaperi o nota de eleganta. Totusi, procedura de montaj este diferita fata de cea a unei pardoseli ceramice si necesita cunostinte specifice;
 • Pavaje din piatra cubica – Utilizata inca de pe vremea Imperiului Roman, piatra cubica este una dintre cele mai robuste solutii pentru amenajarea pavajelor. Pe langa aspectul clasic, piatra cubica se bucura deopotriva de foarte bune caracteristici de rezistenta;
 • Pereti placati cu piatra naturala – Placarea peretilor exteriori cu placi de piatra naturala nu prezinta neaparat avantaje din punct de vedere al eficientei termice. Totusi, din punct de vedere vizual, efectul obtinut printr-o astfel de placare poate creste valoarea generala a imobilului;
 • Garduri din piatra de rau – Avand in vedere aspectul rustic, astfel de proiecte se preteaza mai degraba in zonele montane. Contrar opiniilor generale, dat fiind ca pietrele de rau nu au un aspect uniform, manopera de executie a unui gard din piatra are un nivel de dificultate foarte ridicat.

Care este pretul mediu pentru manopera piatra naturala?

Fara doar si poate, atunci cand planificam o investitie imobiliara, cei mai multi dintre noi vom incepe prin a schita un buget. Asadar, daca va intrebati cat costa manopera piatra naturala, trebuie sa stiti ca raspunsul variaza. In general, in domeniul constructiilor, niciun proiect nu seamana cu un altul. Drept urmare, costurile sunt, de regula, diferite de la un caz la altul. 

Asadar, daca doriti sa obtineti un pret concret, este de preferat sa contactati un profesionist caruia sa ii solicitati o oferta. In caz contrar, daca doar vreti sa va formati o idee generala privind investitia pe care urmeaza sa o realizati, iata un tabel actualizat de preturi manopera piatra naturala:

Tipul lucrariiPret mediu
Placari marmura60 Lei per mp
Placari piatra decorativa30 Lei per mp
Placari cu imitatii din piatra naturala50 Lei per mp
Placari elemente liniare 50 Lei per ml
Montaj glafuri din marmura sau granit25 Lei per ml
Montaj caramida din sticla50 Lei per mp

Ce inseamna o manopera a pietrei naturale de calitate?

Acum ca avem o referinta din punct de vedere al costurilor, este timpul sa discutam despre un aspect mult mai important: calitatea. Din nefericire, de cele mai multe ori pretul este cel care influenteaza alegerile investitorilor si, dupa cum veti vedea in urmatorul capitol, aceasta practica este fundamental gresita si descurajata de catre specialisti la unison. Asadar, inainte de a discuta despre importanta calitatii, iata care sunt indicii dupa care determinam o manopera piatra naturala de calitate:

 • Planeitate: Asa cum mentionam anterior, de cele mai multe ori piatra naturala nu are un aspect uniform. Cu toate acestea, in procesul de montaj trebuie tinut cont de acest aspect, astfel incat suprafata placata sa fie in final plana. Pe scurt, imbinarile dintre noua placi nu trebuie sa prezinte diferente de nivel;
 • Culoare: Asemenea formei, culoarea pietrelor este adesea diferita. Totusi, placile unei lucrari de calitate vor fi astfel distribuite incat nuantele sa nu varieze pe portiuni scurte. Asadar, trecerea dintre nuante trebuie sa se realizeze treptat;
 • Consum de materiale: Din punct de vedere financiar, o manopera de calitate trebuie sa urmareasca mentinerea calitatii la un nivel maxim si mentinerea preturilor cat mai aproape de pragul minim. In acest sens, un profesionist trebuie sa urmareasca eficientizarea consumului de materiale si sa genereze o cantitate cat mai redusa de deseu; 
 • Timp de executie: Timpul se traduce, de asemenea, prin costuri. Mentinerea unui santier pe o perioada indelungata de timp va genera implicit costuri mai mari. Asadar, o lucrare de calitate trebuie predata intr-un timp cat mai scurt, dar fara a sari peste anumite etape;
 • Garantie: Nu in ultimul rand, o lucrare de calitate trebuie sa ofere beneficiarului o garantie a calitatii. De regula, piatra ca materie prima are o rezistenta recomandata de cel putin 25 de ani. In consecinta, montatorul ar trebui sa va poata garanta ca investitia va rezista pentru cel putin 25 de ani in conditii de uzura normale. 
cost manopera piatra naturala

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Asa cum spuneam, practica alegerii unui profesionist in functie de pret este gresita. In primul rand, o manopera piatra naturala pret mic poate ascunde anumite neajunsuri (cum ar fi, de exemplu, lipsa experientei montatorului). In al doilea rand, preturile mult prea mici nu includ de regula toate serviciile de care veti avea nevoie, iar pana la final cotatia initiala va creste. Si in al treilea rand, nici preturile mari nu garanteaza nimanui calitatea. 

Asadar, cea mai recomandata practica in departajarea echipelor de montatori profesionisti este prin compararea pretului si a calitatii. Practic, specialistii recomanda ca atunci cand cautam o firma pentru montarea pietrei naturale, sa solicitam oferte cat mai multor companii. Odata primite ofertele, acestea trebuie studiate cu atentie pentru a identifica serviciile incluse. In final, departajarea intre echipele de profesionisti trebuie facuta in functie de nivelul experientei acestora.  

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Angajarea unui profesionist pentru manopera piatra naturala va garanteaza, in primul rand, faptul ca veti beneficia de o lucrare calitativa si pe care o veti putea exploata pe o perioada foarte lunga de timp. Pe langa aceasta, motivele principale pentru care este de preferat sa angajati un profesionist sunt:

 • Preturi corecte: Un profesionist nu practica nici preturi mici, nici preturi mari, ci tarife corecte. In conditii normale, oferta primita initial de la un profesionist nu se va modifica pe parcurs. Asadar, veti cunoaste inca de la bun inceput cat va va costa lucrarea;
 • Timp scurt de executie: Datorita experientei, dar si a faptului ca dispun de echipamente profesionale, profesionistii finalizeaza lucrarile de montare piatra naturala cu pana la 50% mai rapid, comparativ cu montatorii neprofesionisti;
 • Consultanta inclusa: Experienta profesionistilor se materializeaza, de asemenea, prin consultanta pe care acestia o vor oferi pe parcursul lucrarilor. Practic, alaturi de un profesionist veti face nu doar cele mai bune, ci cele mai eficiente alegeri. 

Acestea fiind spuse, speram ca am raspuns tuturor intrebarilor legate de lucrarile de montaj piatra naturala. Daca, totusi, simtiti nevoia unor clarificari, nu ezitati sa luati legatura cu un profesionist. Fara doar si poate, acesta va va raspunde aplicat tuturor intrebarilor pe care le aveti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.